Kurtarılan göçmenleri taşıyan gemi personeline tutuklama tehdidi

İtalya makamlarının, Libya açıklarında 224 kaçak göçmeni kurtaran sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline’a ait gemiye limanlarına gelmesi halinde el koyacağı ve personelini tutuklayacağı bildirildi.

Kurtarılan göçmenleri taşıyan gemi personeline tutuklama tehdidi

Alman sivil toplum kuruluşu Mission Lifeline, Libya açıklarında 224 göçmeni kurtardı. Kurtarma işleminin ardından güvenli bir liman için izin çağrısında bulunan kuruluşa, İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini ile Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli tepki gösterdi.

 Kuruluşu, ‘Libya sularında kurallara ve uluslararası hukuka aykırı davranmakla’ suçlayan İtalya, Mission Lifeline’ın ‘yetersiz teknik kapasitesine rağmen haddinden fazla göçmeni gemiye alarak hem onların hem de ekibin hayatını tehlike attığını’ savundu.

Başbakan Yardımcısı Salvini, ‘İtalya’ya gelirlerse gemiye el koyacağız ve ekibini de yasa dışı göçe yardım etmekten yargılayacağız. İtalyan limanlarında hayalet gemiler istemiyorum’ dedi.

ZİRVEYE KATILMIYORLAR…

Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki mülteci anlaşmazlığı da büyüyor. Avrupa Birliği’nin göç ve iltica gündemiyle hafta sonu düzenleyeceği mini zirveye, Orta Avrupa ülkelerinden Macaristan, Polonya, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’nin liderleri katılmayacağını duyurdu.

 Pazar günü Brüksel’de yapılacak mine zirveye Merkel’in yanı sıra Avusturya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, İspanya, Malta, Belçika, Danimarka ve Hollanda’nın devlet ve hükümet başkanlarının katılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X