Kurutulan bataklığa meyve fidanı dikildi

Büyükşehir Belediyesi Mudanya’ya bağlı Hasköy’de bataklık alanı toprakla doldurarak tarıma elverişli hale getirirken, bölgeye yaklaşık 100 adet meyve fidanı dikildi.

Kurutulan bataklığa meyve fidanı dikildi

Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’ya bağlı Hasköy’de bataklık alanı toprakla doldurarak, tarıma elverişli hale getirdi. Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burkent A.Ş. ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında, konuya ilişkin protokol yapıldı.

İmzalanan protokol gereği Hasköy’de, yerleşim yerlerine yakın 13 parselde dolgu çalışması gerçekleştirildi. Vektörel bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için bataklık ve gölet gibi alanlar verimli topraklarla dolduruldu.

Dolgu yapılan bölge kurutularak, tarım yapılabilir hale getirildi. 

Büyükşehir Belediyesi, tarım için gerekli tüm altyapı gereksinimleri karşılanan alanda fidan dikimi gerçekleştirdi. Bursa Valiliği, İl Tarım Müdürlüğü ve Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Bursa Şubesi’nin de destek verdiği proje kapsamında 60 adet incir, 30 adet ceviz, 5 adet kiraz ve 3 adet dut fidanı Hasköy’deki tarlaya dönüştürülen bölgede toprakla buluştu. Fidanların koruma ve bakımının yine Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X