Kuzey Afrika’ya Bursa damgası

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (UR-GE) kapsamında bebe-çocuk konfeksiyonu üyelerini 10-13 Aralık tarihleri arasında Kuzey Afrika’ya taşıdı.

Kuzey Afrika’ya Bursa damgası

Bursalı 120 kişilik heyetin Fas ekonomisinin lokomotif kenti Kazablanka’da sergiledikleri ürünler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Üyeler, Fas’ta yaklaşık 2 bin iş görüşmesi gerçekleştirdi. Faslı Tüccarların Ulusal Birliği Genel Sekreteri Ahmed Elhaimeur, sergilenen ürünlerin kalitesinin altını çizdi. Elhaimeur, ‘’Türk ürünlerinin burada kolaylıkla satılacağını düşünüyorum. Burada hem bebekler hem de çocuklar için zengin bir ürün yelpazesi var. İnşallah bu programların yenilerini gerçekleştirirsiniz” dedi. Fas’ta bebe-çocuk giyim sektöründe yaklaşık 30 mağazalarının bulunduğunu belirten Said El Hanachi de “Son dönemde Türkiye’den ürün tedarik etmeye başladık. Aldığımız ürürnleri çok kısa bir süre içerisinde sattık. Burada sergilenen ürünlerin kalitesi ve bizlere sunulan fiyatlar da çok iyi. Oldukça olumlu görüşmeler yaptık. Birkaç firmaya siparişlerimizi de verdik. 9-12 Ocak tarihlerinde Junioshow için de Bursa’da olacağız” diye konuştu.

GÖRÜŞMELER İYİ GEÇTİ

BTSO’nun UR-GE üye firmalarından Cumino Kids’in sahibi Ezgi Danişmend Çetinel de, UR-GE projelerinin markalarına, Bursa’ya ve Türkiye çok büyük değer kattığını ifade ederek, yaptıkları iş görüşmelerinin oldukça iyi geçtiğini vurguladı. Gocoland firmasının sahibi Gülşah Özbay da, ‘’BTSO’nun projeleriyle ihracat odaklı çalışmalarımız daha da ivme kazandı. Görüşmelerimiz beklentilerimizin de üzerinde gerçekleşti. Bu kadar yoğun ilgi ve yüksek talebi beklemiyorduk. Bu görüşmelerin pek çoğunun ticarete yansıyacağına da inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X