Lahana hasadı başladı

Kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan beyaz lahanada hasat dönemi başladı. İnegöl’de temmuz ayında ekimine başlanan lahanaların 600 dekarlık alanda hasadı yapılıyor.

Lahana hasadı başladı

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Kulaca Mahallesinde lahana hasadını yerinde inceledi.

Çelik, ‘İnegöl’de 90 çeşit ürün yetişiyor, bunlardan biri de lahana. 600 dekarlık alanda yaklaşık 6 ton lahana elde ediliyor. Biz bunlarla övünüyoruz ama para kazanma noktasında sıkıntılar yaşıyoruz. Üreticiden tüketiciye kadar olan korkunç makası sizlere göstermek için bugün buraya geldik. Tarlada 1 lira 25 kuruş olan lahana pazar inince 5 TL’ye satılmakta. Marketler ve pazarlarda kaç liraya satıldığını göz önüne getirelim. Kadın emekçilerimiz ne şartlarda çalışıyor, görüyorsunuz. Kesinlikle tarım politikalarımızı gözden geçirmemiz lazım. Biz bu insanları köylerde tutamazsak tekelleşme olur. Gönül ister ki çiftçilerimiz iyi para kazansınlar, makas dar olsun, aradaki insanlar da para kazansın. Çiftçilerimiz, kendilerinden 1 TL’ye alınan sebze pazarda 5 TL’ye satılınca el insaf diyorlar’ ifadelerini kullandı.

‘BİZ PARA KAZANAMIYORSAK…’

Lahana üreticilerinden Selman Mestan ise, ‘Fiyatlardan hiç memnun değiliz. Bizden çıkış fiyatı 1 ila 1 lira 50 kuruş arası, ama pazarda 5 lirayı buluyor. Ortada büyük bir fark var. Bu da bizleri rahatsız ediyor. Eğer biz para kazanamıyorsak tüketici de bunu ucuz yesin’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X