Lokantalarda çalışmak isteyenlere büyük fırsat

Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, meslekleri ile ilgili kalfalık ve ustalık belgesi vereceklerini, eğitimlerde ‘çorba, döner, pide, lahmacun, pizza, çiğ köfte, aperatif yiyecek, kokoreç, mantı, gözleme, köfte, tantuni ve söğüş’ yapımının öğretile

Lokantalarda çalışmak isteyenlere büyük fırsat

ASLIHAN AYDIN

Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, meslekleri ile ilgili kalfalık ve ustalık belgesi vereceklerini, eğitimlerde ‘çorba, döner, pide, lahmacun, pizza, çiğ köfte, aperatif yiyecek, kokoreç, mantı, gözleme, köfte, tantuni ve söğüş’ yapımının öğretileceğini söyledi. 

Tak, Oda’da 2 bin 200 üye olduğunu belirterek, ortalama 10 bin kişinin bu sektörden geçimini sağladığının altını çizdi. Ara eleman sıkıntısı çektiklerini kaydeden Tak, “Bunun çözümü için Oda olarak eğitim programı başlatacağız. 3.308 sayılı meslek eğitim yasası kapsamında olmayan mesleklerle ilgili eğitim vereceğiz. Ardından yapılacak sınavda başarılı olanlara ise ustalık ve kalfalık belgeleri teslim edilecek. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında meslek eğitim okulları ile çalışmalar yapılacak” dedi.

AĞUSTOS AYINDA BAŞLIYOR

Tak, söz konusu kursa isteyen herkesin gelip katılabileceğini bildirdi. Yaklaşık 2 bin 500 civarında başvuru beklendiğini anlatan Tak, 25’er kişilik gruplar halinde eğitimler verileceğini ve kurs saatlerinin başvuranların taleplerine göre ayarlanacağını vurguladı. Sektörde 30 alt meslek grubu tespit ettiklerine işaret eden Tak, “Ancak belirli başlıklar altında topladık. Söz konusu alt meslek grupları; ‘çorbacılık, dönercilik, pide, lahmacun ve pizza imal ve satıcılığı, çiğ köftecilik, aperatif yiyecekler, kokoreççilik, mantıcılık, gözlemecilik, ızgara köfteciliği, balık pişiriciliği, tantunicilik ve söğüşçülük’ olarak belirlendi. Ağustos ayında kurslarımız başlıyor” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X