Maaşını düşürdü

Meksika’da ay başında açık ara farkla devlet başkanı seçilen solcu Andrés Manuel López Obrador, maaşını yüzde 60 oranında azaltacağını açıkladı.

Maaşını düşürdü

Obrador, aralık ayında görevi devraldıktan sonra, devlet başkanı olarak maaşını ayda 270 bin pesodan 108 bin pesoya düşüreceğini söyledi.

Hükümette tasarruf tedbirlerini devreye sokacağını bir basın toplantısıyla anlatan Obrador, altı yıllık görev süresi boyunca hiçbir yetkilinin de kendisinden fazla maaş almayacağını da açıkladı.

Obrador, “Bütçenin herkese ulaşmasını istiyoruz” dedi. Solcu lider, kendisininki de dahil maaşları daha da düşürmek istediğini ancak bazı yeni kabine üyelerinin daha yüksek maaş aldıkları özel sektör ve akademiden ayrılarak yeni hükümette görev alacak olması nedeniyle bunu yapamadığını ekledi.

Yolsuzlukla da mücadele edeceğini vurgulayan Obrador, tüm kamu yetkililerinin malvarlıklarını açıklamak zorunda olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X