Macaristan’ı AB’den atalım

Lüksemburg, sığınmacılara karşı sert önlemler aldığı gerekçesiyle Macaristan’ın AB’den dışlanmasını istedi.

Macaristan’ı AB’den atalım

Alman Die Welt gazetesine konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB’nin temel değerlerinin yoğun bir şekilde ihlal edilmesine izin verilemeyeceğini söyledi. Macaristan’ı sığınmacılara karşı sert tutumu nedeniyle eleştiren Asselborn, ‘Kim Macaristan gibi savaştan kaçan sığınmacılara karşı tel örgü çeker, basın özgürlüğü ya da yargı bağımsızlığını ihlal ederse, geçici veya sürekli olarak AB’den dışlanmalıdır’ dedi. Asselborn, birlik üyesi bir ülkenin AB’den çıkartılması için gereken kararın oybirliği ile alınması hükmünün de değiştirilmesini istedi. 

Jean Asselborn, Macaristan’ın bugün olsa AB üyesi olamayacağını da söyledi.

Lüksemburg’un bu açıklamasına Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto sert tepki gösterid.  Macarların kimlerle  beraber yaşamak isteyeceğine kendilerinin karar vereceğini belirten Szijjarto, ‘Macarlar  tarih boyunca Avrupa’yı korudu, şimdi de aynısını yapıyor. Macarlar 2 Ekim’de  yasa dışı göç, Brüksel’in zorunlu kotası ve Jean Asselborn tipi insanlar  hakkındaki fikirlerini beyan edecek. Bu hakkı ne Brüksel bürokratları, ne de  Lüksemburg Dışişleri Bakanı alamaz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X