Macron’a İran görevi

Fransa’nın başkenti Paris’te toplanan G7 Zirvesi’nde lderler, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un zirvede İran’la ilgili alınan kararları Tahran’a iletmekle görevlendirdi.

Macron’a İran görevi

Macron, Tahran yönetimiyle görüşerek Körfez’deki tansiyonun düşürülmesi için çalışacak

ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya’nın yer aldığı 45. G7 Zirvesi’nin bugün sona ermesi bekleniyor. Zirvede pazar günü ev sahibi Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Japonya Başbakanı Abe Şinzo, İtalya Başbakanı Guseppe Conte ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Donald Tusk uluslararası güvenlik ve ekonomi konulu oturuma katıldı.

MACRON ‘ARABULUCU’

Fransa Cumhurbaşkanlığı’ndan kaynaklara dayandırdığı habere göre, G7 ülkelerinin liderleri Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’a İran ile görüşmeler yapması ve mesaj iletmesi için görev verdi. Buna göre, G7 zirvesinde alınan kararları Emanuel Macron yönetimi, Tahran’a iletecek ve Körfez’deki tansiyonu düşürmek için adımlar atacak.
Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama yapan Macron, ‘Ortak olarak İran’a ne söylemek istediğimiz konusunda anlaştık’ ifadeleri kullanırken, ‘Herkes bir çatışmadan kaçınmak istiyor. Donald Trump da bu konuda oldukça net şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili konuşan bir diğer isim olan ABD Başkanı Donald Trump ise, Macron’un İran’a mesaj iletmesiyle ilgili bir tartışma yapmadıklarını belirtirken, Macron ve AB’nin İran konusundaki çabalarını desteklediğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X