Maden Hükümet Konağı onarılmayı bekliyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin en eski mülki idarelerinden olan Tarihi Maden Hükümet Konağı yıllardır restore edilmeyi bekliyor.

Maden Hükümet Konağı onarılmayı bekliyor

257 yıllık hükümet konağının yıllardır yapılmadığını belirten İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, konağın özelliklerini daha fazla kaybetmeden restore edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Acar, “Bu yapının acil bir şekilde restore edilmesi gerekiyor. Bu çerçevede Anayasamızın 63. maddesinde geçen devletin tarih, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ve teşvik edici tedbirler alması hükmü de bulunuyor. Yine bu kapsamda korunması gerekli varlıklara zarar verenler ile ilgili 2 yıldan 5 yıla kadar ağır hapis ya da adli para cezasının olduğunu hatırlatmak istiyorum. Bu kapsamda başta yetkililer olmak üzere tüm vatandaşları konuya hassasiyet göstermeye davet ediyorum” dedi.

Acar, yapının restore edildikten sonra da binanın kapısına yeniden “T.C. Maden Hükümet Konağı” levhasının asılmasını ve kaymakamlığın aynı binada hizmet vermesini istediklerini de söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X