Mahalleyi ‘Çin Seddi’ gibi ayırdılar

Rize’de yapılan Güney Çevre Yolu, Atmeydanı Mahallesini ikiye böldü.

Mahalleyi ‘Çin Seddi’ gibi ayırdılar

Yol inşası sırasında perde duvar yapılması nedeniyle yolun karşısına geçiş kapatılırken, mahalle sakinleri evlerine gitmek için 1 kilometrelik alanı dolaşmak zorunda kaldı. Mahalle sakinleri, “Önümüze Çin seddi çektiler” diyerek duruma tepki gösterdi.

Rize merkeze bağlı Atmeydanı mahallesinden geçen Güney Çevre Yolu yolu yapımı sırasında çekilen perde duvar mahalleyi birbirinden ayırdı. Yoldan karşıya geçilmesi için herhangi bir yol bağlantısı yapılmayınca mahalle sakinleri evlerine gidebilmek için 1 kilometre yolu dolaşmak zorunda kalıyor.

“Önümüze Çin seddi çektiler” ifadelerini kullanan Atmeydanı sakinleri biran önce bu hatanın düzeltilmesini istiyor.

50 METRE İÇİN 1 KİLOMETRE…

Atmeydanı’nda esnaflık yapan Memiş Güler, ‘Dört beş mahallenin birleştiği yer burası. Şu anda yol istinat duvarı ile yapılıyor. Buraya bildiğiniz ağlama duvarı yapıyorlar. Mahalleye geçişimiz, ulaşımımız kesildi. 1 ay sonra okullar açılacak. 50 metrelik yere gitmemiz için 1 kilometrelik yolu kat etmemiz gerekiyor. Duvar örülüyor, yayaların ve araçların geçebileceği bir yer yok. Neden köprü ayağı değil de, ısrarla istinat duvarı yapılmaya çalışılıyor. Her gün evime 1 kilometrelik yoldan gitmek zorunda mıyım? Buradan yukarıya birçok turistik yer var. Yürüyen tabela olduk, gelen geçene adres tarif ediyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X