Mahfel için karar günü

Mahfel Çay Bahçesi Bursa’nın simge mekanlarından biri. Setbaşı Köprüsü’nün yanıbaşındaki Mahfel, her mevsim ve her gün binlerce Bursalı’nın önünden geçtiği, oturup çay kahve içtiği, buluştuğu, sohbet ettiği bir çay bahçesi.

Mahfel için karar günü

Bursa Büşükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde kiralanmak üzere ihaleye çıkarılan Mahfel şaşırtan bir teklif almıştı.

İhalede aylık 200 bin TL artı KDV olarak verilen teklifin şartlarının yerine getirilmesi için süre bugün sona eriyor.

Süreç Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın sıkı takibi altında. Gelişmeler İhsan Aydın’ın Olay Gazetesi’ndeki köşesinde ve olay.com.tr’de olacak.

Aydın bugünkü yazısında ise Mahfel ile ilgili dikkat çekici bir talebi aktarıyor.

Bilgili’den Aktaş’a: Mahfel’den vazgeç

Bursa’nın yakın geçmişinde önemli bir yeri olan Setbaşı Köprüsü bitiğindeki Mahfel Çay Bahçesi’nin kiralama sürecine ilişkin belirsizlik bugün netleşecek.

Aylık 236 bin lira gibi rekor fiyata Mahfel’in kiralama ihalesini alan isme sözleşme daveti için yapılan çağrının süresi bugün mesai bitiminde doluyor.

BURFAŞ’ tan ihaleyi alan şahsın sözleşme imzalamaya gelip gelmeyeceği henüz net değil.

Öncesinde, MHP Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ihsan Bilgili’den AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çağrı geldi.

Bilgili, Başkan Aktaş’ı, Mahfel Çay Bahçesi’ni kiraya vermekten vazgeçmeye çağırdı.

Bilgili, Aktaş’a, “İhaleyi kazanan firma sözleşeme imzalasa da bu işten vazgeç” diye seslendi.

Mahfel’in herkesin gönlünde ayrı bir yeri, ayrı hatıraları olduğunu, bu kentin hafızasında müstesna bir değeri bulunduğunu anlatan Bilgili, “Buraya salt, ‘zarar ediyor, elden çıkaralım’ mantığıyla yaklaşılmamalı. Aksine, Bursa’da yaşayan her konumdan insanın yararlanabileceği bir duruma getirilmeli” dedi.

BURFAŞ’a 236 bin lira kira verecek firmanın burayı devralması durumunda Bursa’da yaşayan herkesin Mahfel’e gelip oturamayacağını dile getiren MHP’li Bilgili, aynı konuyu Meclis’te de gündeme getirdiklerini, ancak Aktaş’tan olumlu bir yaklaşım görmediklerini kaydetti.

Mahfel’in İl Özel İdaresi envanterindeyken de satışına karşı çıktıklarını vurgulayan Bilgili, “O zaman satışı durdurduk ama bu kez yeniden kiralama adıyla bu kez Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla kamunun elinden çıkarılmasına da karşıyız” dedi.

 

“Yıldırım’a verilsin”…

 

Bilgili’den Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’a bir de öneri geldi.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X