Mahmudiyeli çilekçiler sulama göleti istiyor

Orhangazi’ye bağlı 80 haneli, 250 nüfuslu Mahmudiye Mahallesi’ndeki çilek üreticileri, bölgelerine sulama göleti istiyor.

Mahmudiyeli çilekçiler sulama göleti istiyor

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ile odanın ziraat mühendisleri İsmail Menekşe ve Arzu Tayfun, çilek üretimini yerinde incelemek üzere Mahmudiye Mahallesi’ndeki üreticileri ziyaret etti. Çiftçiler Hasan Cevizlidere ve ziraat mühendislerine yaz aylarındaki sulama için gölet yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Çilekleri soğuk havalarda seralarda yetiştirerek, olumsuz hava koşullarından koruduklarını belirten çilek üreticisi Necip Özyiğit, yılda iki kez hasat yaptıkları çileğin bahçelerden kilosu halen 5-6 liradan satıldığını ve en önemli alıcıların ise Yalova’dan geldiğini ifade etti.

Özyiğit, “Mahallemizde yıllık çilek rekoltemiz 250-300 ton arasında gerçekleşiyor. Sulama göletimiz olsa, bu rakam bin tonu rahat bulur, üzerine bile çıkarız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X