Mahrukatçı esnafı zorda

Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı İbrahim Kurt, doğal gaz kullanımının odun ve kömür satışlarını düşürdüğünü söyledi.

Mahrukatçı esnafı zorda

Kış aylarının eskisi kadar soğuk olmaması ile ısınmada doğal gaz kullanımın artması odun ve kömür satışlarını düşürdü. Geçen yıldan bu yana fiyatları sabit kalan ithal kömürün tonu bin 200, yerli kömürün tonu bin, odunun ise tonu ortalama 700 liradan satılıyor. Bursa Mahrukatçılar Odası Başkanı İbrahim Kurt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, son 2 yıldır ülkenin batı illerinde kışların çok sert geçmediğini belirterek, ‘’Bu durum bizi oldukça fazla etkiledi. İnsanların alım gücü azaldı. Bizdeki fiyatlar geçen yılki fiyatlarla aynı. Şu ana kadar dükkanlarda pek fazla bir hareketlilik yok. Evlerde artan doğal gaz kullanımı odun ve kömür satışlarını düşürdü” dedi.

İLK TERCİH İTHAL KÖMÜR

İnsanların ithal kömürü daha fazla tercih ettiğini dile getiren Kurt, ithal kömürlerin Gebze’den dağıtımının yapıldığını vurguladı. Kurt, ‘’Yerli kömürler ise genelde Soma’dan ve Kütahya tarafından geliyor. Bunlar, Çevre Müdürlüğü tarafından Bursa’ya girmesine izin verilen kömürler. Odun ise orman ihalelerinden, orman köylerinden ve Çanakkale tarafından geliyor. Biz de bunları alıp, kestirip vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyoruz. Normal bir evde kışın 1,5 ton kömür, 500 kilogram da odun yanar. Normalde çocuklu bir aile bu oranlarla kışı geçirir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X