Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Türkiye’de

Başbakan Binali Yıldırım, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge Ivanov ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Türkiye’de

Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Ivanov’u Çankaya Köşkü’nün kapısında karşıladı.

Yıldırım ve Ivanov, tokalaşarak gazetecilere poz verdikten sonra çalışma yemeğine geçti.

Yemeğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ve Başbakanlık Dış Politika Başdanışmanı Kerim Uras da katıldı.

Ivanov YÖK’ü ziyaret edecek

Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın daveti üzerine yarın YÖK’ü ziyaret edecek.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, Saraç’ın 2015 yılında Makedonya’ya gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı davete Ivanov’un olumlu yanıt verdiği hatırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye resmi temaslarda bulunacak Ivanov’un, YÖK’e yapacağı ziyarette, iki ülke arasında yükseköğretim alanındaki ilişkilerin görüşüleceği bildirildi.

Ivanov’un, Türkiye’deki üniversitelerin rektörleri ve ilgili akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek, “Üçüncü Milenyumda, Yükseköğretime Yönelik Zorluklar, Fırsatlar” konulu konferansa katılacağı, burada katılımcıların sorularını da yanıtlayacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X