Makine ihracatında yüzde 10 artış bekleniyor

Makina İmalatçıları Birliği (MİB) Genel Sekreteri Sefa Sadık Aytekin, makine sektörü ihracatında geçen yıla göre yüzde 10 artış beklediklerini söyledi.

Makine ihracatında yüzde 10 artış bekleniyor

Aytekin, makine sektörünün hem iç hem de uluslararası piyasada konjonktürel bazı zorluklar yaşadığını belirtti. Sektörün ihracata dayalı olduğunu kaydeden Aytekin, ‘’Makine birçok sektörün bir araya getirdiği üretim yoğun bir sektör. Bu nedenle Türkiye’de bu bilinci artırmamız lazım. Kamu kurumlarından bu konuda güzel destekler alıyoruz” dedi. Bu yıla ilişkin ihracat verileriyle ilgili de konuşan Aytekin, ‘’İç piyasada daralma yaşanınca sektörümüz dış piyasaya konsantre olarak ihracatını artırdı. Bu yıl için 18,5 milyar doları yakalayacağız. Geçen yıla göre yüzde 10’a yakın bir büyüme var. Sektörümüz ihracatta oldukça başarılı. Katma değer üretiyoruz. 200’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Üretimi sağlayan araçları üretiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X