Malkara sahillerinin geleceğine bilimsel katkı

Karacabey’in gözde turizm beldesi Yeniköy’e bağlı Malkara sahillerindeki yerleşim alanlarına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda, bölgenin gelecekteki konumunu masaya yatırdı.

Malkara sahillerinin geleceğine bilimsel katkı

Karacabey’in gözde turizm beldelerinden Yeniköy’e bağlı Malkara sahillerindeki yerleşim alanlarına katkı sunmak için harekete geçen Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Karacabey Belediyesi ile ortaklaşa çalıştay gerçekleştirdi.
Karacabey Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen ve Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Vural Arslan’ın yönetiminde gerçekleştirilen çalıştayda, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları ve daire amirleri, Kent Konseyi Başkanı Mahmut Çayır, Karacabey Meslek Yüksek Okulu (KMYO) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Oya Girişgin, AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, sivil toplum örgüt temsilcileri, Malkara’da ikamet eden vatandaşlar ile mimarlık fakültesi öğretim üyeleri ve mimarlık son sınıf öğrencileri hazır bulundu.

“Malkara Sahilini Yeniden Düşünmek-Düşlemek” başlıklı çalıştayın açılışını gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tülin Vural Arslan, Karacabey sahillerinin el değmemiş konum ve güzelliğine dikkat çekerek, mimarlık öğrencilerinin çalışmaları ile bölgenin örnek bir konuma yükseleceğini ifade etti.

BİLİMSEL ÇALIŞMA…

Mimarlık Fakültesi akademisyenlerine teşekkür eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, yürüttükleri tüm çalışmalarda bilimsel araştırma ve desteği ana ilke olarak benimsediklerini kaydetti. Özkan, Karacabey’in mevcut ekonomik, kültürel ve doğal güzelliklerinin her birinin ön plana çıkarılması gereken ayrı birer değer olduğunu dile getirdi. 

Karacabey’in coğrafi konumunun, Güney Marmara’da gerçekleştirilen otobanlarla giderek yepyeni fırsatlar doğurduğunu kaydeden Belediye Başkanı Ali Özkan, belediye olarak gerçekleştirilen yatırımlar ve resmi-özel tüm kurumlar nezdinde gerçekleştirdikleri girişimlerle, ilçe halkını güzel günler beklediğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X