Mansur Yavaş’a soruşturma

A Haber kanalı, İyi Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında “müstehcen görüntü bulundurmak” ve “suçu yetkiliye bildirmemek” suçlamasıyla soruşturma açıldığını duyurdu.

Mansur Yavaş’a soruşturma

Mansur Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü iş insanı Necmettin Kesgin’in şikâyeti üzerine ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ iddiasıyla seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmişti. İddianame, Ankara Batı 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. 

Mansur Yavaş, Kesgin’in “çocuk istismarına yönelik belge bulundurduğunu” açıklamıştı.

A Haber’den İlter Yeşiltaş, soruşturmayı şöyle anlattı:

“Necmettin Kesgin’e ait olduğu iddia edilen bilgisayarda çocuk istismarına ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin, o bilgisayarın ve görüntülerin kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayarın Mansur Yavaş’ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da ‘müstehcen görüntü bulundurmak’tan soruşturma başlattı.”

Erdoğan dün “Bedelini ödeyecek” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Yavaş’la ilgili olarak şunları söylemişti:

“Bu belgelerin ortaya çıkması, yargının Sayın Yavaş’la ilgili vermiş olduğu karar kenara konulacak bir şey değil. Bu seçime böyle girebilse dahi seçimden sonra bunlar milletin önüne gelecek, milletin önüne geldiği zaman burada çok ciddi bir bedeli kendisi ödeyeceği gibi Ankaralılara da ödetme durumuna düşürür.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X