Marmarabirlik eski üyelere kapıyı açtı

Gelen yoğun taleplere sessiz kalmayan Hidamet Asa başkanlığındaki Marmarabirlik Yönetimi, geçmişte Birlik’le bağı kopan eski üyelerin yeniden ortaklığa alınmasına yönelik düzenlemeyi genel kuruldan geçirdiğini bildirdi.

Marmarabirlik eski üyelere kapıyı açtı

Marmarabirlik’in 14 Nisan’da gerçekleştirilen Genel Kurul’unda alınan kararla, geçmiş yıllarda kendi isteği ile veya isteği dışında ortaklığı sona erenlerin yeniden üye olmalarının önünü açtı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, göreve geldikleri günden bu yana 2011-2013 yıllarında benzer uygulama yapılmış olmasına rağmen, konuyla ilgili yoğun talepler geldiğini hatırlattı.

Yönetim Kurulu’nun yaptığı yapılan değerlendirmeler sonucunda konunun 14 Nisan’da gerçekleştirilen genel kurula sunulduğunu ve onay alındığını dile getiren Asa, ”Bu kararla geçmişte Marmarabirlik’ten çıkarılan ortakların tekrar kazanmayı hedefliyoruz ve ortaklarının kuruma değer katacaklarına inanıyoruz” dedi.

KATILIM PAYI ALINMAYACAK

Hidamet Asa, Kooperatif Ana Sözleşmesinin 19. Maddesi kapsamında tekrar ortaklığa dönecek olan üreticilerden geçmişte ödenmiş sermaye payı olduğu için katılım bedeli alınmaksızın ortaklık işlemlerin yapılacağını belirterek, “Bizim için asıl olan ortaktır.

Üreticimiz ne kadar güçlü olursa Marmarabirlik’te o kadar güçlü olacaktır. Biz her zaman üreticimizin yanındayız. Üreticimizin gücü kurumumuza, Marmarabirlik’in gücü ise ülke ekonomisine yansımaktadır” diye konuştu.

YENİ ÜYE İÇİN DE DÜZENLEME

Genel kurulda Marmarabirlik’e ilk defa ortak olacak yeni üreticilerin katılım bedellerinde de bir düzenleme yapıldığını açıklayan Hidamet Asa şu bilgileri verdi: “2014 yılında Bakanlıkça Örnek Ana Sözleşme yayınlanmış ve Birliğimiz ile Kooperatiflerimiz aynı dönemde intibak sağlamıştı.

Yapılan son genel kurulda ilk defa ortak olacakların katılım bedeli belirlenirken, ilgili yıldaki baş fiyat değerinin asgari ürün miktarı olan 500 kilogram ile ilişkilendirilerek bu tutarın 1,5 katı olarak alınması kararlaştırılmıştır.” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X