Maskelerle gelip 1 dakikada vurgun yaptılar

Bursa’nın Gemlik ilçesinde maskeli 4 kişinin iletişim mağazasına girmesi güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi. 

Maskelerle gelip 1 dakikada vurgun yaptılar

Edinilen bilgiye göre, araçla Gemlik ilçesine gelen 4 kişi, gece geç saatlerde çarşıdaki iletişim mağazasını gözlerine kestirdi.

Saat 05.00 sıralarında bahse konu işyerinin önüne gelen yüzlerinde maske, ellerinde eldiven ve ayaklarında galoş bulunan hırsızlar, yanlarında getirdikleri beton blokları işyerinin camını kırmak için kullandı. 1 dakika gibi kısa bir süre içinde işyerinde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 35 bin TL olan 15 cep telefonunu, 1 adet akıllı saati ve kasada bulunan yaklaşık 900 TL nakit parayı çalan hırsızlar, kayıplara karıştı. 

ÖNCE PLAKAYI PLAKA ÇALMIŞLAR

Olay sonrası alarma geçen Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. İlk iş olarak araç plakasından yola çıkan polis ekipleri, plakanın Bursa Orhangazi ilçesinde park halinde bulunan benzer özellikteki bir araçtan çalındığını tespit etmesi üzerine çalışmalarını derinleştirdi. Burada beyaz renkli aracın asıl plakasının yapılan yüzlerce kamera ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) incelemesinin ardından 41 ABD … olduğu ve İzmit’te faaliyet gösteren bir araç kiralama şirketi tarafından O.A. isimli şahıs adına kiralık olduğunu tespit etti. 

2’Sİ YAKALANDI

Yapılan araştırmanın ardından olayı gerçekleştiren şahısların O.A., Y.A., T.K. ve kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs olduğu belirlendi. Bu şahısların çevre illerde de benzer suçlar işlediği, zanlıların aynı araçla İstanbul’da bulunduklarını tespit eden ekipler, vakit kaybetmeden İstanbul Emniyeti ile iletişime geçti. Gemlik Polisi, yapılan koordineli çalışma sonucunda şahıslardan O.A. ile T.K.’yı yanlarında bulunan iki kadınla birlikte kıskıvrak yakaladı. 

2 ŞÜPHELİ HER YERDE ARANIYOR

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürerken olaya karışan diğer 2 şahsın da yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X