Meclis Başkanı Şentop’tan 23 Nisan mesajı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı bugün bir mesaj yayınladı.

Meclis Başkanı Şentop’tan 23 Nisan mesajı

Şentop, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayımladığı  mesajda bugünün, asil milletin iradesine ve Büyük Türkiye’nin istiklal  mücadelesine dayanan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 99. yıl dönümü  ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu anımsattı.

Yüce Meclisin 99. kuruluş yıl dönümü ve milletin Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramını kutlayan Şentop, milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül  eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM’nin devraldığı istiklal, hürriyet ve  milli irade mirasını  bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu  taşıdığını ifade etti.

Kuruluşunun 99. yıl dönümü coşkuyla kutlanan TBMM’nin, ilk gününden  itibaren milletin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir  yapıya sahip olduğunu vurgulayan Şentop, bundan sonra da bu niteliğini  koruyacağına işaret etti.

Şentop, Türkiye’nin ancak, farklılıklarını çatışma bahanesi değil,  zenginleşme imkanı olarak gören bir anlayışla ilerleyebileceğinin altını çizerek,  şunları kaydetti:

“23 Nisan sadece Ulusal Egemenliğin değil, aynı zamanda çocukların  bayramıdır. Açıktır ki çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi  değerlerimizle donatıp, kendi ayakları üzerinde duran, istiklal ve hürriyet  aşığı, çağın gerektirdiği donanıma ve niteliklere sahip bireyler olarak  yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bu yüzden, milletin ve vatanın istikbali olan  çocuklarımızı daima bir kıymet olarak hayatımızın, gelecek planlarımızın en  hayati kısmına yerleştirmeliyiz.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Türkiye Büyük Millet  Meclisinin kuruluşunun 99. yıl dönümünde, başta ilk Meclis Başkanımız, Milli  Mücadelenin lideri ve Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal  ve Birinci  Mecliste kurtuluş mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz olmak üzere bu  çatı altında görev yapmış olan; vatan, millet, bayrak ve devlet uğruna şehit  düşen, gazi olan; son olarak 15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimine karşı  dururken makamların en yücesine ulaşan her bir vatan evladını rahmetle, minnetle,  şükranla anıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X