Meclis’teki parti sayısı 8’e çıktı

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri için düzenlenen 24 Haziran seçimlerinin ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın İyi Parti’den ayrılmasıyla TBMM’de temsil edilen parti sayısı sekize yükseldi.

Meclis’teki parti sayısı 8’e çıktı

Uysal, seçime İyi Parti listelerinden girmişti. Meclis’te Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Büyük Birlik Partisi olmak üzere 8 parti oldu.

Önceki gece açıklanan yani kabinede Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yer almıştı. Meclis içinden dört ismin yeni kabinede yer almasıyla AK Parti’nin milletvekili sayısı 290’a düştü.

MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI…

TBMM Genel Kurulu’nun son sandalye dağılımına göre şu anda AK Parti’nin 290, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 144, Halkların Demokratik Partisi’nin 67, MHP’nin 49, İyi Parti’nin 42, Saadet Partisi’nin 2, Demokrat Parti’nin ise bir milletvekili bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X