Medica’dan örnek uygulama

Medicana Bursa’nın “Gebe Akademisi” sayesinde anne adayları artık bilinçli bir hamilelik süreci geçiriyor.

Medica’dan örnek uygulama

DERYA DEMİR

Medicana Bursa Hastanesi “Sağlıklı ve Mutlu Bir Gebelik İçin Yanınızdayız” sloganı ile “Gebe Akademisi’nin ilkini açtı.

Akademide annelere doğru beslenme, hijyen gibi konularda dikkat edilmesi gereken konular aktarılıyor. 
4 ay boyunca kapıları açık kalacak akademinin ilk eğitiminde anne adaylarına gebelik sürecinde kendilerini nelerin beklediği, el hijyeni, doğru beslenme ve spor konularında bilgiler verildi. 

ÖNEMLİ UYARILAR

Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Müzeyyen Uyanık, gebelik sürecinde kadınlarda sistemik ve metabolik bir çok değişikliğin meydana geldiğini belirterek, 280 günlük zorlu bir sürecin sonunda gerçekleşen doğumlu mutluluğa ulaşıldığını anlattı.

Dr. Uyanık’ın ardından katılımcılarla buluşan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık da, gebelikte el hijyeninin önemini anne adaylarıyla paylaştı.

EL HİJYENİNE DİKKAT

Prof. Dr. Mıstık, “Annenin aldığı mikroorganizma, hastalık oluşturusa bebeğin gelişimi etkilenebilir. Bu nedenle ellerin yıkanması çok önemli” dedi.

Gebelikte Doğru Beslenme konusunda ise Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğba Küçük merak edilen tüm sorulara cevap verdi. Seminerin sonunda ise sportif danışman Nurgün Abik gebelikte sporun nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Ardından hamile kadınlarla uygulamalı pilates gerçekleştirildi. Abik, sporun doktora danışıldıktan sonra yapılması gerektiğinin de altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X