Meğer sivilceye neden oluyormuş!

Sivilce, her yaştan kişiyi tehdit eden bir cilt sorunu olarak sizler için de bir risk olabilir. Sivilceye neden olan besinleri hayatınızdan çıkararak risk faktörünü azaltabilirsiniz. İşte sivilceye neden olduğu bilinen besinler…

Meğer sivilceye neden oluyormuş!

Sivilce yalnızca ergenleri ve genç yaştakileri tehdit eden bir unsur değil. Her yaşta kişide görülebilecek sivilcelerin en büyük sebepleri arasında tüketilen besinler yer alıyor. Bu besinleri hayatınızdan çıkararak sivilce riskini önemli oranda azaltabilirsiniz. Sivilceye neden olan besin türlerine gelin birlikte göz atalım.

sut-peynir-icecek-ayran.jpg

Süt, belirli miktarda tüketildiği durumda hiçbir zararı olmayan bir ürün olsa da fazla tüketimi zararlıdır. Sütün fazla tüketilmesi halinde hormonlar üzerinde meydana gelen değişimler ciltte yağ bezelerine neden olacaktır.

sivilceye-neden-olan-besinler-nelerdir--11179240.jpeg

Çikolata gibi yüksek şeker içeren ürünler de ciltte sivilce oluşumuna neden olan etkenler arasında yer alıyor.

sivilceye-neden-olan-besinler-nelerdir--11179241-(1).jpeg

Vücudunuzda sürekli olarak sivilceler çıkıyorsa azaltmanız gereken ürünler arasında fındık, fıstık, çekirdek,badem gibi kuruyemişler yer alır. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X