Memleketine cami yaptırdı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın ailesi adına memleketi Kayseri’de cami yaptırdığı ortaya çıktı. Selçuklu motifleriyle bezenen 750 kişilik cami yakında ibadete açılacak.

Memleketine cami yaptırdı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve ailesi, önce Kayseri’nin merkez Melikgazi İlçesi Eğribucak Mahallesi’ndeki bağ evlerinin bulunduğu alanda cami yaptırmak istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Akar ve ailesine, Asri Mezarlık girişinde inşaatına başlanan 750 kişilik, 2 minareli Mezarlık Camii’nin yaptırılmasını önerdi. Genelkurmay Başkanı ve ailesi de bu teklifi kabul etti. Selçuklu motifleriyle bezenen cami kısa süre sonra ibadete açılacak. Kentteki cenaze namazları da bu camide kılınacak.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Genelkurmay Başkanı ve ailesinin camiinin ismi konusunda talepleri olmadığını söyledi. Akar ve ailesinin bu hayır işini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, komutanın adının bir bulvara verilmesi sonrası açıklayan Başkan Çelik, şöyle konuştu: “Hulusi Paşa ve ailesinin öncelikle isteği kendi bağ evlerinin bulunduğu Eğribucak semtine bir cami yapılmasıydı. Ancak, 29 Nisan’da dayısı Rıza Maraşlıoğlu’nun ölümü nedeniyle Kayseri’ye cenaze töreni ve taziyeye geldiğinde kendisine Mezarlık Camii yaptırması konusunda ben öneride bulundum. Hulusi paşa ve ailesi bu teklife sıcak baktı.”

“HAYIR İŞİNİN DUYULMASINI İSTEMEDİ…”

Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerini yılın son toplantısında Genelkurmay Başkanı’nın yaptırdığı cami konusunda bilgilendiren, maliyetinin bittiği zaman belli olacağını ifade eden Başkan Çelik, şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi şehir mezarlığı içinde bir cami yapılıyor. Bu camiye başlamıştık. Bir hayırseverimiz (bu camiye katkı verelim, beraber yaptıralım) dedi. Birçok hayırseverimiz bu camiyi yaptırmak istiyordu. Ama biz şehrin mezarlığı, şehrin bütününü ilgilendiriyor diye teklifleri kabul etmemiştik. Ancak bu hayırseverimiz aile olarak böyle bir cami yapmaya karar verdiklerini söyledi. Kendilerinden Allah razı olsun. Yaptıkları bu hayır işinin duyulmasını istemediler. Buradaki hayırseverimiz Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar’dır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendilerinin herhangi bir isim talebi yok. Kendileri şan- şöhret için bu camiyi yaptırmıyorlar. İsminin bir caddeye verilmesi sonrası bu konuyu bilmenizi istedim. Allah hayırlarını kabul etsin.”

CENAZE NAMAZLARI BURADA KILINACAK

Genelkurmay Başkanı ve ailesi tarafından Asri mezarlık girişinde yaptırılan cami, Selçuklu motiflerinden esinlenerek modern bir dekorasyon anlayışı ile inşa ediliyor. Hat ve tezyinat işlemeleri CNC kesimi korkuluk ve panellerle, camiye özgü aydınlatma elemanlarıyla minber ve mihraptan oluşuyor. Caminin kapasitesi 750 kişilik olacak ve zemin kat oturumu 800 metrekare olan caminin 550 metrekarelik ibadet alanı, 220 metrelik kadınlar bölümü ve 260 metrekare son cemaat alanı bulanacak. Bina dışında cenaze namazları kılınacak 500 metrekarelik alan, şadırvan ve çevre düzenlemesi ise Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

GİZLİ KALMASINI İSTEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin önerisiyle Asri Mezarlık girişinde yaptırılan camiye Genelkurmay Başkanı’nın adının verilip verilmesi, Akar Ailesi’nin takdirine bırakıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Yaptıkları bu hayır işinin duyulmasını istemediler. Buradaki hayırseverimiz Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Hulusi Akar’dır. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X