Merinos her ay iki fuarla Türkiye’de ses getirecek

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, ev sahipliği yaptığı etkinliklerle sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de iş, sanat ve kültür hayatına önemli katkı sağlayan bir mekan.

Merinos her ay iki fuarla Türkiye’de ses getirecek

Bu özelliğiyle Merinos AKKM hem iş dünyasının hem sivil toplum kuruluşlarının hem de tüm vatandaşların ilgi odağı.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ile Olay TV için yaptığı bir söyleşiden notlar aktarıyor. Aydın’ın yazısına göre söyleşide Merinos’un sadece Bursa için değil ülkenin iş ve kültür-sanat hayatı için oynadığı önemli rolün altı çiziliyor ve burada düzenlenen fuarlardan hareketle AKKM’nin yeni vizyonu üzerine ilginç ipuçları yer alıyor.

Kent Konseyi’nde rekor aktivite

Önceki akşam, Olay TV’de yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programında Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni’yi konuk ettik.

Çepni ile hem Konsey’in faaliyetlerini hem de bugünlerde çok gündemde olan Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ne yüklenen yeni misyonu ele aldık. Çepni, Konsey’in Bursa’ya yakışan gönüllü faaliyetleri içinden barındıran, haftalık 60 faaliyet, ayda 200, yılda da 2 bin etkinliğe imza atan bir yapısı olduğunu anlattı. 

“Bu yapının içinde halkın temsili var” diyen Çepni, Kent Konseyi’ni de bir yerel parlamento olarak tanımladı.

Konsey’e 450 civarında kurum ve kuruluşun üye olduğuna da değinen Çepni, kadın engelli, gençlik meclisleriyle 30 dolayında da çalışma grubu bulunduğunu anlattı.

En son, ‘Nasıl bir Bursa istiyorsunuz’ başlığıyla yapılan toplantıda Bursalılardan 17 başlıkta 144 öneri geldiğine değinen Çepni, hazırlanan raporu da Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sunduklarını kaydetti.

Çepni, Kent Konseyi’nin Bursa’nın ilçelerinde de yeni konseylerin açılmasına öncülük ettiğini, başka kentlere de danışmanlık yaptıklarını aktardı.

Bursa’da halen 10 ilçede Kent Konseyi kurulduğunu anlatan Başkan Çepni, hem meclislerin hem de çalışma gruplarının sürekli etkinlikler düzenlediğini dile getirdi.

AKKM’ye yeni misyon
 

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nin kullanım konusu da programda ele aldığımız başlıklardan biriydi.

Bilindiği gibi burayı BİNTED işletiyor.

AKKM’nin Türkiye’de 7 kongre kültür merkezinden biri olduğuna dikkat çeken Çepni, 2018’de buraya yeni bir vizyon katmak istediklerini, 11 yeni resmi fuarın takvime girdiğini, en son Kozmetik ve Güzellik Fuarı’nı açtıklarını, daha evvel Bursa’da 13 fuar açıldığını, kendilerinin buna 11 ilave daha yaptıklarını söyledi.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X