Meslek hastalığına karşı ‘erken uyarı’ sistemi devrede

Meslek hastalıklarının hızlı teşhisi için hazırladığı ve 1 Temmuz’da devreye giren ‘İş Yeri Bilgi Yönetim Sistemi’ ile oluşturulacak risk haritası sayesinde iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlem alınacak.

Meslek hastalığına karşı ‘erken uyarı’ sistemi devrede

İş sağlığı ve güvenliği ile iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesi konularında inceleme ve araştırma çalışmalarını planlayan ve uygulayan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, ‘İş Yeri Bilgi Yönetim Sistemi’ni hayata geçirdi.

Meslek hastalıkları için erken uyarı niteliğindeki sistemden 1 Temmuz itibarıyla veri akışı sağlanmaya başlandı. İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanlarının, meslek hastalıkları ve kazalara ilişkin verileri girmeye başladığı sistem, gelen veriler sayesinde oluşturulacak risk haritasıyla iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı önlem alınmasını sağlayacak.

AYRI BİR BAŞLIK AÇILACAK

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç, ‘İş Yeri Bilgi Yönetim Sistemi’ ile meslek hastalıkları açısından riskli sektör ve bölgelerin ortaya çıkarılacağını belirterek, şunları söyledi: ”Sistemden ilk verileri almaya başladık. Önümüzdeki süreçte bunları anlamlı hale getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Hedefimiz, bu çalışmalarla meslek hastalıklarını önlemek. Meslek hastalıklarının teşhisinde iş yeri hekiminin uzmanlığı çok önemli.

Örnek vermek gerekirse; hekimlerimizin birçoğunun akciğerde toz birikmesi sonucu ortaya çıkan doku reaksiyonu olgularının erken dönemde tespit edilmesini sağlayacak bir eğitiminin olmadığını görüyoruz. Biz bu eğitimi hekimlerimize veriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X