Meslek Yüksekokulu’na ek bina yapılacak

Uludağ Üniversitesi’ne bağlı Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’na, ek bina yapılması bekleniyor.

Meslek Yüksekokulu’na ek bina yapılacak

GÜRHAN ADANA

Yüksekokuldaki ortamın kalıcı biçimde rahatlatılması için ek binaya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Sincik, mevcut binanın fiziki kapasitesinin yetersizliğine dikkat çekti. Sincik, ‘3 bin 400 metrekare toplam kapalı alana sahip mevcut binada öncelikle büyük kapasiteli derslik eksiklerimiz var.

Yemekhanede yer darlığı yaşanıyor. Öğretim görevlilerinin ofis sıkıntıları da gündemimizde yer buluyor. Ek bina inşa edilirse, 70-80 kişilik dersliklerden geniş bir yemekhaneye, 400 kişilik toplantı salonundan tek kişilik ofislere değin her alanda belirgin bir rahatlama sağlanmış olacak’ dedi.

KAPASİTE İKİYE KATLANACAK…

Sincik, ek binanın faaliyete geçmesiyle yüksekokulun fiziki kapasitesinin ikiye katlanacağını ifade etti. Ek binanın hizmete girmesiyle birlikte ayrıca 2 yeni programın açılacağını, belirten Sincik, ‘Yüksekokulumuzda 11 program bulunuyor ve toplam bin 100 öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Ek bina inşa edilince Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Programları’nı da açabileceğiz’ diye konuştu.

MEVCUT BİNADA ONARIM…

Öte yandan yüksekokul binasıyla öğrenci yurdu binasındaki onarım ve düzenleme çalışmaları ise sona erdi. Çalışmalarda iki binanın fiziki eksikleri giderildi. Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, okul binasının çatısının yenilendiğini, iç ve dış yüzeylerde boya ve badana yapıldığını belirtti.

Sincik, okul binasının bitişiğindeki kız öğrenci yurdu binasının ise boya ve badanasının yapıldığını, 2 engelli odası oluşturulduğunu, yangın sistemlerinin elden geçirilerek jeneratör sistemi kurulduğunu kaydetti.

                            

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X