Metal işçileri zam için yürüdü

Bursa’da Oyak Renault, Tofaş, Bosch gibi otomotiv devlerinin içinde bulunduğu metal sektöründe gerginlik tırmanıyor.

Metal işçileri zam için yürüdü

ASLIHAN AYDIN – CEMAL KIRGIZ

Türk Metal ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki toplusözleşme görüşmelerinin olumsuzlukla sonuçlanmasının ardından işçilerin başlattığı eylemler sürüyor. Bir süredir mesailere kalmayan işçiler dün yürüyüş yaptı. Türk Metal Sendikası’nda örgütlü Bosch çalışanları, vardiya öncesinde, ‘İş ekmek yoksa barış da yok’, ‘Gemileri yaktık geri dönüş yok’ sloganları eşliğinde Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde yürüdü. Türk Metal Sendikası Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Recep Tan, yaptığı açıklamada, MESS’in ilk 6 ay içinde 3,20 zam önerdiğini hatırlatarak, ”Biz de buna karşılık yüzde 38,28 artış istiyoruz. Masadan uyuşmazlık ile kalktık. Şu anda arabulucu dönemindeyiz. Şubat ayı içinde oranlar netleşecek” dedi. 

KOLAY KOLAY GERİ DÖNMEYİZ 

İstediklerini almak için eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizen Tan, 1 Aralık itibariyle mesaileri sonlandırdıklarını anımsattı. MESS’in 3 yıllık sözleşme önerisini de kabul etmediklerini vurgulayan Tan, ”2 yıllık sözleşme yapılmasını istiyoruz. Örgütlü olduğumuz fabrikalar ihracat şampiyonu olduysa bunda bizim de alın terimiz var. Bütün bu zenginlikleri yaratan, rekorları kırdıran işçiye de yatırım yapsınlar” diye konuştu. Recep Tan, Türk Metal’e üye Türkiye genelinde 117 bin, Bursa’da 28 bin kişi bulunduğunu da sözlerine ekledi. Metal çalışanları dün Türk Metal Gemlik Şube Başkanı Kemal Durmaz’ın öncülüğünde Gemlik’te de eylem yaptı. Durmaz, ”Bir kere sokağa çıkarsak kolay kolay da geri dönmeyiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X