Meteoroloji uyardı! Sibirya soğukları geliyor…

Uzmanlar, Batı Trakya’dan başlayarak ülkemizi etkisi altına alacak Sibirya soğuklarının Mart’ta kar yağışına neden olacağını açıkladı.

Meteoroloji uyardı! Sibirya soğukları geliyor…

Uzmanlar, Sibirya üzerindeki yüksek basınç merkezinin, hafta sonundan itibaren Avrupa’yı donduracağını dile getirdi. İstanbul, Bursa ve Türkiye geneline etkisi ise Mart’ta olacak olan Sibirya soğuğu kar da getirecek.

İSTANBUL VE BURSA’YA KAR GELİYOR

Sibirya üzerinden gelerek Avrupa’yı vuracak olan soğuk hava dalgasının Türkiye’ye etkisi kısıtlı olacak.

AVRUPA’YI DONDURACAK

Rusya’nın Sibirya bölgesi üzerinde oluşan yüksek basınç merkezi, önümüzdeki günlerde Avrupa’nın tamamını donduracak. Sibirya üzerinde oluşan yüksek basınç kitlesi, önümüzdeki günlerde batıya kayarak Moskova, Belarus Cumhuriyeti, Polonya ile Almanya’ya ulaşacak.

Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde eksi 15 derecelere varan soğuklara neden olacağı tahmin edilen Sibirya soğukları, önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’yi de etkisi altına almaya başlayacak.

HAFTA SONU TRAKYA’DA KAR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Trakya bölgesi için bu hafta sonu kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, Trakya bölgesinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle pazar günü kar yağışı bekleniyor.

Edirne ve Kırklareli’nde beklenen kar yağışının pazartesi gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Tekirdağ’da ise aralıklı yağmur beklenirken, Trakya bölgesinde hava sıcaklığının pazar günü 4-6 derecelere düşeceği değerlendiriliyor.

1 MART’TAN SONRAYA DİKKAT

Uzmanlar, 1 Mart’ta gelmesi muhtemel ayrı bir soğuk hava dalgası daha olduğunu belirterek “Asıl buna dikkat etmek lazım” dedi. 1 Mart’ta Marmara’da ısının sıfırın altına düşebileceğini söyleyen Meteoroloji Uzmanı Öztel, şöyle devam etti: “Yağış olursa kar olur. Edirne, Bolu, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, İstanbul,Bursa… Her yerde kar olur. Buna dikkatli bir şekilde bakıyoruz.

ASIL SOĞUK MART’TA GÖRÜLECEK

Tahminler çok hızlı değiştiği için 25 Şubat’ta görülen karla karışık yağmur ne kadar sürecek kestiremiyoruz. Hafta sonu öncül bir soğuk gelecek, asıl soğuklar ise bir sonraki hafta sonu 1-2-3 Mart’ta hatta ayın 10’una kadar etkili olacak diyebiliriz. Yani önümüzdeki 2 hafta sonu İstanbul’da, Marmara’da hem soğuk hem de kar  ihtimali var. Uzun soluklu 15 gün bizi bekliyor. Ama kesin tahmin için erken.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X