Mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Yenişehirli çiftçi ile Mardin`den gelen mevsimlik işçileri tarlada ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Mevsimlik işçilerin sorunlarını dinledi
CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ve ilçe yöneticileriyle birlikte biber tarlasında çiftçi ve işçilerin sıkıntılarını dinleyen Tayan, Yenişehir’in acil ihtiyaçlarının başında gelen Hal Projesi’nin bir an gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Üretici ile tüketici arasındaki ilişkinin düzenli ve adil olması gerektiğini kaydeden Turhan Tayan, “Bu da Halller Yasası çerçevesinde yapılacak Yenişehir Hali’yle mümkün olabilir” dedi.
 
‘ÜRETİCİ MUTSUZ’
 
Üreticiden çok ucuza alınan ürünün tüketiciye pahalıya ulaştığını ve aracıların üreticiyi de tüketiciyi de mağdur ettiğini ifade eden Tayan, ayrıca iklim şartlarının neden olduğu kötü olumsuz gelişmelerin TARSİM uygulamalarıyla telafi edilemediğini söyledi.
 
Bu yıl kötü hava şartları ve tarım girdilerinin yüksek olmasından dolayı piyasanın kötü geçtiğini dile getiren Tayan, “Buğday hasadı baştan sona zararla sonuçlandı. Biber piyasasının da kötü geçtiğini yerinde tespit ettik. Sulama bedellerinin yüksek oluşu, gübre ve mazot fiyatlarındaki artış üreticiyi mutsuz etmiştir. Yenişehir’de köylü toprağını kaça kaça satıyor. Bu gidiş Türkiye’yi açlığa sürükleyecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X