Meyve ve sebze sektörüne 263 milyon TL hibe

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla yatırım değeri 640 milyon lira olan 220 sebze ile meyve işleme ve paketleme projesine 263 milyon lira hibe verildiğini söyledi.

Meyve ve sebze sektörüne 263 milyon TL hibe

Pakdemirli, kırsal kalkınma projeleri kapsamında meyve ve sebze sektörüne verilen desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği’nin (AB) aday ve potansiyel aday ülkelere yönelik Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı uyguladığını hatırlatan Pakdemirli, bu kapsamda TKDK aracılığıyla kırsal kalkınma projelerine destek sağlandığını belirtti.

Türkiye’de destek verilen sektörler arasında meyve ve sebzeciliğin de bulunduğuna dikkati çeken Pakdemirli, bu alanda paketleme, kurutma, dondurma ve depolama yatırımları bulunduğunu anlattı. Söz konusu yatırımların 1 milyon 250 bin euroluk kısmına yüzde 40 ile 50 arasında hibe verildiğini belirten Pakdemirli, ‘’Bu kapsamda, yatırım değeri 640 milyon lira olan 220 sebze ve meyve işleme ve paketleme projesine 263 milyon lira hibe verildi. Kurulan bu tesisler sayesinde meyve ve sebzeler daha uzun süre saklanacak, ürün kayıpları azaltılacak ve ürün kalitesi yükselecek. Rekabet gücümüz ve ihracatımız artacak. Ayrıca, ürünlerin mevsimi dışında ve ekonomik getirisi yüksek olarak satılmasına imkan sağlanacak” dedi.

ISPARTA İLK SIRADA

Pakdemirli, AB standartlarında kurulan bu tesislerde 6 bin kişinin çalıştığını ve tesislerde işlenen ürünlerin büyük bir bölümünün komşu ve bölge ülkelere ihraç edildiğini bildirdi. İl bazında değerlendirildiğinde en çok yatırımın 130 milyon lirayla Isparta’ya yapıldığını ve buradaki projelere 54 milyon lira hibe verildiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, söz konusu ilden sonra en çok yatırımın Mersin, Manisa, Denizli ve Karaman’a gerçekleştirildiğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X