MHP’den yeni açıklama! Erken seçim çağrısı için nasıl karar alındı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı erken seçim çağrısının “danışıklı dövüş” olmadığını söyledi.

MHP’den yeni açıklama! Erken seçim çağrısı için nasıl karar alındı?

Semih Yalçın CNN Türk’e konuştu. Pazartesi başkanlık divanında bu konunun görüşüldüğünü ve karara bağlandığını söyleyen Yalçın, Bahçeli’nin milletvekilleriyle Kızılcahamam kampında yaptığı toplantıda da kısmen bu konuyu görüştüğünü ve nabız tuttuğunu belirtti.

Yalçın, “1,5 yıl seçim için uzun bir yol ve bir yol kazası ihtimali söz konusu olduğundan bizim bu konuda endişelerimiz olduğundan, yerel seçimden önce genel seçimlerin yapılması yönünde bir karara vardık” dedi. 

Karşılıklı anlaşılarak alınmış bir karar olmadığını söyleyen Semih Yalçın, “Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi. Biz bir teklif yaptık, 316 milletvekili bulunun iktidar partisi ve cumhurbaşkanı karar verecek. Sürecin gidişatı ile alakalı endişelerimiz vardı. Ülkenin menfaatleri için yeni sistemin de oturması için 26 Ağustos’u telaffuz ettik” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X