Milli projelerde kapımız Bursa’ya her zaman açık

Milli projelerde kapımız Bursa’ya her zaman açık…

Milli projelerde kapımız Bursa’ya her zaman açık

TAİ-TUSAŞ Tedarik Müdürü Veli Erdoğan, Atak, Hürkuş ve Anka gibi milli projelerde yerli sanayicilerin ürün bazında sistemin içerisinde olmasını istediklerini belirterek, “Bursalı firmalarımızın savunma sanayisinde daha fazla yer alması için gayret edeceğiz. Kapımız Bursa’ya her zaman açık” dedi.

Hürkuş, Atak helikopteri, Milli Muharip Uçağı ve Anka projeleriyle Türkiye’nin savunma ve havacılık tarihine damga vuran TAİ-TUSAŞ, Bursalı firmalarla buluştu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde düzenlenen TAİ-TUSAŞ Tedarik Günleri, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi. Programa, BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi ve Ur-Ge Üyesi firmalar katıldı. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Bursa’nın otomotiv, makine, tekstil ve kimya gibi stratejik sektörlerde büyük bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi.
 
YER ALMAK İSTİYORUZ

BTSO olarak firmaların sektörlerdeki üretim becerilerini farklı sektörlere de kanalize etmeleri amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden İlker Duran, “Otomotiv ve imalatta uluslararası büyük firmalara üretim gerçekleştiren, sertifikasyon ve kalifikasyon konularında önemli aşama kaydetmiş firmalarımızı, savunma ve havacılık sektörlerinde gerçekleştirilecek milli projelerde de etkin paydaşlar olarak konumlandırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. TAİ-TUSAŞ Tedarik Müdürü Veli Erdoğan da, TUSAŞ olarak Atak, Hürkuş ve Anka gibi milli projelerde yerli sanayicilerin ürün bazında sistemin içerisinde olmasını istediklerini kaydetti. Erdoğan, “Kendi özgün projelerimizde Bursa gibi otomotiv endüstrisinde üst seviyede olan bir şehirden firmaları da projelerimizde görmek istiyoruz. Bursa mevcut potansiyeli ile ilk 3’ü zorlayabilir. Bursalı firmalarımızın savunma sanayisinde daha fazla yer alması için gayret edeceğiz. Kapımız Bursa’ya her zaman açık” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X