Milli Takım için yeni keşifler yapmalıyız

Samet Aybaba, A Milli Takım’a 3 öğrencisinin geriden gelenleri de teşvik edeceğini söyledi .

Milli Takım için yeni keşifler yapmalıyız

ERKAN SAĞLIK

Tecrübeli teknik adam, ’21 yaşında kaptanımız, 23 yaşındaki kalecimiz milli takımda. Aytaç da orada. Bunlar çok keyifli şeyler. Sayıyı daha da artırmak için hem bizim hem de oyuncularımızın pes etmeden çalışması lazım’ dedi. 

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, A Milli Takım’a 3 oyuncunun birden çağırılmasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği kahvaltı organizasyonuna katılan Aybaba, ’21 yaşında kaptanımız milli takımda, 23 yaşındaki kalecimiz milli takımda. Aytaç da milli takıma katıldı, o da mesafe kat etti. Bunlar çok keyifli şeyler. Sayıyı daha da artırmak için hem bizim hem de oyuncularımızın pes etmeden çalışması lazım’ diye konuştu. 

İşlerini iyi yaparlar

3 oyuncu davet edilmesinin takımdaki diğer yerlileri de tetiklediğini kaydeden Samet Hoca, ‘Aytaç çok iyi bir oyuncudur, karakterlidir ben ona takılırım hep, arkadaşlara diyorum Aytaç bile milli takıma gitti siz hala ne duruyorsunuz diye. Onun için çok mutluyum. Yeni keşifler yapmak zorundayız. Artık yeni bir oluşum var milli takımda. Milli takımın başında kim olursa olsun destek vermek zorundayız’ dedi.

Yurt dışına gitsinler

Bursa’daki oyuncu kalitesinin yüksek olduğuna da işaret eden Samet Aybaba, ‘Fiziksel anlamda, mental anlamda da yüksek. Vakıfköy’de sistemi geliştirebilirsek sayı daha da artar. Ben oyuncularımızın çoğunun yurtdışında olmasını istiyorum. İçeride sıkıştılar, yurtdışına gitsin orada oynasınlar. Burak Kapacak ve Ramazan Keskin’in Ümit Milli Takım’a çağırılmamasına şaşırdım. Bizim oyuncularımız çalışıyor’ ifadelerini kullandı. 

Futbol bu şehre yakışmalı

Takımın son durumuna ilişkin de düşüncelerini paylaşan tecrübeli teknik adam, ‘Bizim şu anda şikayetçi olduğumuz tek şey, yaptıklarımızın puana yansımaması. Sabah akşam keşke diyoruz puana da yansısaydı. Şimdi çok daha farklı şeyler konuşuyor olurduk ama bunu geliştirmek zorundayız. İlk 10 içerisinde bulunalım istiyoruz.

Bursa’da şunu yapamazsınız; Bursa savunan, ne yaptığını bilmeyen bir tane gidince de gol atıp üç puanı alıp mutlu olan bir yer olmaz. Onun için biz puan anlamında gelişirken, futbol anlamında da gelişmek zorundayız. Eğer biz böyle bir futbol şehrine yakışan bir takım olalım demeseydik belki 4-5 puanımız daha olabilirdi’ dedi.

Sakho’ya sitem etti

Aybaba, Akhisaspor karşılaşmasında hücum hattında eksikleri olduğunu ancak bunu dert etmediklerini söyledi. Sakho ve Stancu’nun sakatlığının bulunduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, ‘Elimizdeki mevcut oyuncularımızla mücadele edeceğiz. Sakho ve Stancu sakat, Umut var. Başka oyuncular var, onları düşünüyoruz. Yapmaya çalışacağız ama zor biraz. Sakho geldiğinde çok iyi performansla başlamıştı, sonra düştü. Belli bir işi yapmaya geldiniz, iyi başladınız, bence bu artarak devam etmeli’ dedi. 

Umut Meraş sevindirdi

Samet Hoca, ‘Benim en çok mutlu olduğum şeylerden bir tanesi de, Boluspor’dan gelen Umut’un duruşu ve katkısıyla Süper Lig oyuncusu gibi oynaması. Umut gibi oyuncularımızı ligin altından bulabilsek, onları geliştirebilsek. Onları kapabilmek daha kolay. Bizi anlayıp, işin içerisine girebiliyor. Devre arası transferi tamamen içe yönelik planlamak lazım’ diye konuştu.

Bazen hatalar oluyor

Takıma ve kendisine yönelik eleştirilere dair de konuşan Aybaba, ‘Biz futbol adamıyız, iyi şeyler yapmaya çalışıyoruz iyi şeyler yapmaya çalışırken hatalar da yapabiliyoruz. Önemli olan çabuk toparlayabilmek. Futbol adına hep bir şeyleri geliştirmek adına çabalıyoruz. Futbolcularımız da sevgiyi, saygıyı, iletişimi gördüğünde daha keyifli oynuyorlar. Zaten futbol takımları böyle olmazsa kenetlenemez.

Tabii bazı oyuncularımızı anlayamıyoruz. Bazı oyuncularımızla birebir konuşuyorum, aileleri ile konuşuyorum çünkü futbola kazandırmak istiyoruz. Sonra arkaya baktığımızda neyi doğru neyi yanlış yaptık bakıyoruz, özeleştiri yapmadığınız zaman zaten belli bir yerde duramayız’ şeklinde konuştu.

Kembo başka dünyada!

Samet Aybaba, ‘İşini yapanı biz çok severiz. İşini yapmayanı eleştiririz. Onunla çok uğraştım. Ama olmadı’ dedi. 

Samet Hoca, devre arasında takımdan gönderilmesi planlanan Jires Kembo’da ışık olmadığını söyledi. Aybaba, ‘Bir kere şöyle bir şey var, teknik direktör hiçbir oyuncu ile farklı bir diyaloğa girmez. Jires’te bu işi yapabilecek ne gayret var ne istek var hiçbir şey yok. 20-25 gündür de bizimle çıkmıyor, sakatlığım var diyor. Antrenmana çıkmayan oyuncuyu siz oynatır mısınız? Jires’in sorunları var, 4-5 kez karşılıklı oturup konuştuk.

Bunu geliştir hiç olmazsa işine saygın olsun dedik. Eğer onun içinde bu işi yapacağım hissi olsaydı biz onun üzerine giderdik. İşini yapanı biz çok severiz. İşini yapmayanı eleştiririz. Onunla çok uğraştım, en azından oyununun belli bir bölümünde, yetenekli bir oyuncu ama hiç bir şeye yaklaşmıyor’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X