Milyonlarca çalışanın sorumluluğu onun omuzlarında

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan asgari ücretli ilk işçi unvanını alan güvenlik görevlisi Gülden Görmez, milyonlarca çalışanın sesi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyor. İki çocuk annesi Görmez, işverenler başta olmak üzere herkesin asgari ücretli

Milyonlarca çalışanın sorumluluğu onun omuzlarında

Aralık ayı ile asgari ücrette zam pazarlığı başlarken yapılacak artış kadar Asgari Ücret Tespit Komisyonuna ilk kez katılan asgari ücretli çalışan da ilgili odağı oldu. Türk-İş, milyonlarca asgari ücretli çalışan adına komisyondaki beş kişilik heyetine Yalova Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan GGülden Görmez’i dahil etti. Komisyonun önceki gün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan ilk toplantısına katılan Görmez, komisyon üyelerine asgari ücretle nasıl geçinmek zorunda kaldığını anlattı.

CUMHURBAŞKANI’NA SESLENDİ

Gülden Görmez, yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonuna katılan asgari ücretli ilk işçi olmanın sorumluluğunun bilincinde olduğunu ifade ederek, ”Yıllarca taşeron şirket üzerinden çalıştım. Taşeron işçilere kadro düzenlemesi sayesinde beklediğim kadroya kavuştum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadro imkanından yararlandık ama ücretlerimiz düzelmedi. Ücretlerimiz hala taşeron şirketteki gibi devam ediyor. Bize verilen yüzde 4+4 zamların iyileştirilmesini ve ücretlerimizdeki vergi yükünün hafifletilmesini istiyoruz” dedi.

SORUMLULUĞUMUN FARKINDAYIM

Milyonlarca çalışanın sesi olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Görmez, ”Hem gururluyum hem de ağır bir yük omuzlarımda. Ben komisyonda kendi hayatımı anlatıyorum ama aslında anlattıklarım tüm asgari ücretlilerin hayatı ve sorunları. Hiçbir asgari ücretli ‘Ben rahat yaşıyorum’ diyemez çünkü yaşanmıyor. İnşallah hepsinin sesi olabilirim. Sorumluluğumun büyük olduğunun farkındayım. İşverenler başta olmak üzere herkesin asgari ücretli çalışanlarla empati kurmasını istiyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X