Minareden rastgele ateş açmıştı! Savcıdan sürpriz karar…

Bursa’da pompalı tüfekle caminin minaresine çıkıp vatandaşlara doğru ateş açan şahsa ‘genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek ve ruhsatsız silah bulundurmak’ suçlarından işlem yapıldı. Murat T. daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Minareden rastgele ateş açmıştı! Savcıdan sürpriz karar…

Merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi’nde bulunan Kuba Camii’nin minaresine dün akşam ruhsatsız pompalı tüfek ile çıkan Murat T., çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Ödemeyi taahhüt ettiği borcu ödemediği için hakkında mahkeme tarafından 5 ay hapis cezası çıktığı öğrenilen Murat T., intihar edeceğini söyledi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan ve özel harekât ekibinin de destek verdiği bulunduran polis, yaklaşık 4 saat süren uğraş sonunda Murat T.’yi ikna edip minareden indirdi. 112 Acil Servis’e ait ambulansta sakinleştirici iğne yapılan Murat T. hakkında, Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce, ‘genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek’, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ ve ‘intihara teşebbüs etmek’ suçlarından işlem yapıldı.

Borcu nedeniyle verilen hapis cezasıni itiraz edeceğini söyleyen Murat T. daha sonra Cumhuriyet savcısının talimatı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X