Minik fidanlar hatıra ormanında

Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, Şükrü Çavuş-Sait Eroğlu ve Mütareke ilkokulundaki minikler Fıstık Çamı fidanlarını Has Mahalledeki ormanlık alana dikti.

Minik fidanlar hatıra ormanında

ÖMER BİLİK

 

Her iki okulun 150 öğrencisi, öğretmenleri, Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İpek Demirtaş, Konsey Yönetim Kurulu üyeleri, proje sorumlusu Nurten Çıkıkçı ve anneleriyle birlikte fidan dikme mutluluğu yaşadı.

Yaklaşık 1 Hektar araziye 300 Fıstık Çamı diken miniklerin uğraşıları görülmeye değerdi. Proje Sorumlusu Çıkıkçı, tohumdan fidana ağacın önemini çocuklara anlattıklarını ve Ocak ayında öğrencilere verdikleri fidanlara çok iyi bakıp fidanları toprakla buluşturduklarını belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazanc, Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclis Projesi içerisinde Şükrü Çavuş-Sait Eroğlu ile Mütareke İlkokulları Hatıra Ormanını Has Mahallede hayata geçirdiklerini belirtti. Kazancı, “Amacımız çocuklarımızı yeşile, ormana, ağaca karşı duyarlı kılmaktır.

Ağaç sevgisini küçük yaşlarda onlara aşılamaya çalışmaktır. Orman Bölge Müdürlüğünün açtığı alanda onların birer ağaçlarının olması ve ileride ağaçlarını ziyaret ettiklerinde bir dikili ağaçları olduğunu görüp mutlu olacaklarıdır” dedi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X