Minik fidanları minikler yetiştirecek

Mudanya Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu, Şükrü Çavuş-Sait Eroğlu İlkokulu’nda minik öğrencilere 140 Fıstık Çamı fidanı dağıttı. 

Minik fidanları minikler yetiştirecek

ÖMER BİLİK

Fidan dağıtımına Mudanya Kent Konseyi Başkanı Soyer Kazancı, Kadın Meclisi Başkanı İpek Demirtaş ve yönetim kurulları üyeleri, Şükrü Çavuş-Sait Eroğlu Okul Müdürü Yasemin Çiftçi ve öğretmenler katıldı.  

Öğrencilere dağıtılan fıstık çamı fidanları, hafta içinde okullarda hafta sonları ise evlerde pet şişelerde bakılacak. Gelişen fidanlar mart ayı içerisinde de Has Mahalle’de belirlenecek alanda Şükrü Çavuş-Sait Eroğlu adının verileceği hatıra ormanında  doğayla buluşturulacak.

Amaçlarının tohumdan fidana ağacın önemini çocuklara anlatmak olduğunu ifade eden proje sorumlusu Nurten Çıkıkçı, “Çocuklar yaklaşık 3 ay içerisinde fidanlarını okul ve evlerinde bakıp koruyabilsinler ve sahiplensinler istedik. Fidanların tüm bakımlarını kendileri yapıp, bir gözlem defteri tutarak her gün fidanlarındaki gelişmeleri yazacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X