Minik ördeğin gülümseten dostluğu

Karacabey’de esnaflık yapan Muhammet Çakır ile ‘Paşa’ adını verdiği minik ördek yavrusunun arkadaşlığı görenleri şaşırtıyor. 

Minik ördeğin gülümseten dostluğu

AYHAN FİDAN

Yavruyken aldığı ördeği 15 gündür besleyen ve gittiği her yere peşinden geldiğini söyleyen Muhammet Çakır, “Ben bu ördeği 4 günlükken aldım. Nereye gidersem o da benimle geliyor. Kahvede, bakkalda, gittiğim her yerde benimle beraber. Aramızda iyi bir bağ kurduk. Ben onu seviyorum, o da beni seviyor’ dedi. 

Uykuda bile ayrılmayan dostlukları için Çakır, ‘Beni görmediği zaman sürekli bağırıyor. Bana insanlardan daha yakın geliyor’ diye konuştu. 

MASKOT OLDU

Minik ördeğin mahallenin maskotu olduğunu belirten kahvehaneci Kayhan Sinop ise, “Ben burada kahvecilik yapıyorum. Muhammet kahvemize geliyor. Minik ördekte onun peşinden geliyor. Peşinden hiç ayrılmıyor. Ben bu zamana kadar hiç böyle bir şey görmedim” şeklinde konuştu.

Minik ördeğin Muhammet’le kurduğu dostluğa şaşırarak baktıklarını belirten mahalle esnaflarından Rıfat Dönmez de, “ Bu minik ördek doğduğundan beri Muhammet’i yalnız bırakmıyor. Minik ördek yavrusu mahallemizin maskotu haline geldi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X