Mısır’da darbe karşıtı gösteriler sürüyor

Mısır’ın çeşitli kentlerinde düzenlenen darbe karşıtı gösteriler, cuma namazının ardından devam ediyor.

Mısır’da darbe karşıtı gösteriler sürüyor

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak’ın çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Süveyş, Port Said ve kuzeydeki Delta bölgesi ile “Said” diye adlandırılan güneydeki kent ve kasabalarda sabah saatlerinde toplanan göstericiler, yönetimi protesto ediyor.

Tutukluların serbest bırakılması ve demokrasi çağrısında bulunan göstericiler, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin posterlerini taşıyor.

Devrik lider Hüsnü Mübarek’in beraatine ilişkin verilen kararların rahatsızlığa yol açtığı ülkede göstericiler, “Şehitlerin hakkı yok olmayacak”, “Tamamlayacağız ve korkmuyoruz” şeklinde sloganlar atıyor.

Öte yandan, Kahire’nin yanı sıra Port Said, Süveyş ve İskenderiye’de güvenlik güçlerinin yoğun önlemleri aldığı belirtildi. 

Süveyş kentinde polisin bazı protestocuları gözaltına aldığı ifade edildi.

Mısır’da 3 Temmuz 2014’teki askeri müdahalenin ardından başlayan gösteriler, Mübarek ve eski İçişleri Bakanı Habib Adli ve yardımcılarının 25 Ocak Devrimi’nde öldürülenlere ilişkin davada suçsuz bulunmalarıyla yeniden ivme kazanmaya başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X