MİT TIR’larının durdurulmasına yeni dava

Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında daha kamu davası açıldığı bildirildi.

MİT TIR’larının durdurulmasına yeni dava

Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesi ve 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan ilçesinde MİT ait araçların durdurularak arama yapılması nedeniyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak” suçlarından yürütülen 2014/30800 sayılı soruşturma tamamlandı. 

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Soruşturma sonucuna göre, Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/19640 sayılı soruşturmasıyla 7 Mayıs 2014’te açılan kamu davasındaki 13 şüpheliye ek olarak, 15 Aralık 2014’te Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2014/30800 sayılı soruşturma dosyası ile 1 Ocak 2014 tarihinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesi sınırlarında MİT tırlarının durdurulması olayı ile ilgili 4 şüpheli, 19 Ocak 2014’te Adana’nın Ceyhan ilçesi Sirkeli doğu gişelerinde MİT tırlarının durdurulması olayı ile ilgili 15 şüpheli olmak üzere toplam 19 şüpheli hakkında daha ‘Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamak’ suçlarından Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne kamu davası açılmıştır.”

 

Ayrıca aynı numaralı soruşturma dosyasında 41 şüpheli hakkında ise ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X