Kadınlardan koku eylemi

Köylerine katı atık tesisi yapılmasını istemeyen kadınlar, ellerine pankart alıp eylem yaptı. Kadınlar, köy arazisine katı atık tesisi değil, dam yapılmasını istedi.

Kadınlardan koku eylemi

Mustafakemalpaşa’nın Kosova köyünün 25 dönümlük köy arazisinin Bütünşehir yasasıyla belediyeye geçtiği, köylülerin araziyi ilçe belediyesinden köy kooperatifi aracığıyla aylık bin liraya kiralayarak mera olarak kullandığı belirtildi.

Belediyenin araziyi özel bir şirkete, tavuk pisliğinin yakılarak enerjiye dönüştürüldüğü atık tesisi yapması için aylık 80 bin liraya kiraya verdiği ifade edilirken, Kosova köylüleri yapılacak olan katı atık tesisinin çevreye aşırı koku yayıp zarar vereceği gerekçesiyle toplanıp eylem yaptı.

Köy meydanından tesisin kurulacağı alana kadar ellerinde pankartlarla yürüyen ve çoğunu köylü kadınların oluşturduğu kalabalık, “Köyümüze atık tesisi istemiyoruz, Bu tesis buraya yapılırsa, burada yaşayamaz duruma geleceğiz dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X