Mobilyada KDV sabitlensin

Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Kayseri’de, sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 12’de sabitlenmesini talep ediyor.

Mobilyada KDV sabitlensin

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın, enflasyonla mücadele kapsamında geçen yılın son aylarında başlatılan ve 30 Haziran’da sona erecek olan düzenlemeye göre, mobilya sektöründeki KDV oranının yüzde 18 yerine yüzde 8 olarak belirlendiğini hatırlattı. Mobilyada KDV ve enflasyonla mücadele indirimi sayesinde satışlarda artış yaşandığını ifade eden Yalçın, ‘’Mobilya sektöründeki ihtiyaç ve sorunların ortak bir akılla çözülmesi gerekiyor.

Devletin mobilya sektörü için çeşitli uygulamaları oldu. Mobilyadaki KDV indirimi hassas bir konu. KDV indiriminin kalıcı ve sürekli olmasını istiyoruz. Bu oranın sabit ve yüzde 12 gibi bir rakamda kalmasını istiyoruz. Hedefimiz yurt içi ve yurt dışındaki ihracatı artırmaksa devletimizden beklediğimiz makul oranlarda bir rakamla kalıcı bir fiyat belirlenmesi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X