Mollaarap’ta dönüşüm başlıyor

Ergünkent İnşaat ve Yıldırım Belediyesi, Mollaarap’ta 9 bin haneyi kapsayan kentsel dönüşüm için düğmeye bastı. Uzlaşma sürecinin 6 ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

Mollaarap’ta dönüşüm başlıyor

Bursa’da kentsel dönüşüme imza atan ilk şirketlerden biri olan Ergünkent İnşaat, uzun süredir tartışılan Mollaarap’a da el attı.

Müjdeyi Ergünkent İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur verdi. Yıldırım-Mollarap Mahallesi içinde 9 bin haneyi kapsayan dev proje için vatandaş-belediye-müteahhit diyaloğunu kurmayı başaran Yıldırım Belediyesi ile işbirliği yaptıklarını belirten Adanur, daha önce Park Nilüfer Evleri (340 hane) gibi çok önemli kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdiklerini hatırlattı. Mağduriyetlerin yaşandığı dönemlerde planlı ve titiz çalışma anlayışıyla fark yarattıklarının altını çizen Adanur, ”Sadece uzlaşma görüşmeleri 3 yıl süren Park Nilüfer Evleri Bursa’nın ilk kentsel dönüşüm ruhsatlı projesi olarak tarihe geçti” dedi.

DÖNÜŞÜM DEĞER KATIYOR

Doğuşkent Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin de 2019’un 7’inci ayında teslim edileceğini açıklayan Adanur, ”Güvenilir firmalarla anlaşma hayati önem taşıyor. 75 hanelik proje hızla yükseliyor. Söz verdiğimiz zamanda, taahhüt ettiğimiz büyüklükte projeler yapabilmemiz vatandaşların güvenine bağlıdır. Onlar bizlere güvendikçe, daha kaliteli ve değerli çalışmalara imza atacağız” diye konuştu. Adanur, uzun zamandır Yıldırım bölgesinde konuşulan kentsel dönüşümün gerçek olacağını ifade ederek, ”Ergünkent İnşaat ve Yıldırım Belediyesi’nin ortak çalışmalarıyla gelişen kentsel dönüşüm projesi Mollarap’ta hayata geçirilecek. Eskimiş yapı stoklarının yenilenmesi ve sağlıklı kentleşmenin tesis edilebilmesi adına atılan adımlar sayesinde 9 bin hane ile ilgili dönüşüm planlanıyor” dedi.

EDEBALİ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Planların onaylanması, yıkımların gerçekleştirilmesi ve yeni yapıların inşa edilmesi süreçlerinde sürekli semt sakinlerinin bilgilendirilmesi gerektiğini belirten Emin Adanur kendilerine verilen desteğe çok sevindiklerini söyledi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin vatandaşların mağduriyetinin ortadan kaldırılması için canla başla çalıştığını anlatan Adanur bölgedeki mülklerin değerinin bu dönüşümden sonra önemli oranlarda yükseleceğini de sözlerine ekledi.

ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLEYECEK

Emin Adanur, herkesin daha sağlam, modern ve değerli evlerde yaşamayı hak ettiğini dile getirerek şunları kaydetti: Ergünkent İnşaat’ın Yıldırım Mollarap’taki çalışmaları hızla ilerleyecek. Uzlaşma süreci 6 ay içinde tamamlanacak. Projeye Yıldırım Belediyesi ve bölge halkı çok ilgi gösterdi. Özellikle güven bağlarının kurulması sayesinde Yıldırım Mollaarap kentsel dönüşüm projesine cesaret edebildik. Ben de Yıldırım bölgesinde büyüdüm. Hemşerilerimize sabır ve desteklerinden dolayı şimdiden teşekkür ederim.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X