Mor Salkım`dan anlamlı proje

Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, küçük yaşta evliliklerin önüne geçilmesi ve bu konuda duyarlılık oluşturulması adına,”Gelinlik giydirildi, çocukluk sobelendi” isimli projeyi hayata geçirdi.

Mor Salkım`dan anlamlı proje
SEZGİN EREN
 
Merkezi Bursa’da bulunan Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilmesi ve toplumda bir duyarlılık oluşturmak için başlattığı mücadele sürüyor.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Barosu, Milli Eğitim Müdürlükleri, Muhtarlar Birliği, Dört Çelik Çocuk Hastanesi gibi bir çok kurum ve kuruluşun desteği ile yürütülen, “Gelinlik giydirildi, çocukluk sobelendi” projesi kapsamında, Erken evliliklerin daha çok görüldüğü Mustafakemalpaşa’ya bağlı 4 ayrı mahallede bilinçlendirme ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
 
İlçeye bağlı Yeşilova, Yalıntaş, Çeltikçi ve Taşpınar mahallelerinde özel bir çalışma yapan dernek yetkilileri, öğrencilerle bir araya gelerek, çocuk yaşta evlenmenin olumsuz etkilerini anlattılar.
 
UZMANLAR ANLATTI
 
Her biri konusunda uzman olan, avukatlar, doktorlar, ve psikologlar eşliğinde verilen seminerlerde, erken yaşta evlenmenin hukuki yönleri ve cezai yükümlülükleri, çocuk üzerindeki psikolojik etkileri ve fizyolojik anlamda meydana gelebilecek olumsuzluklar anlatıldı. İlk etabı tamamlanmak üzere olan projenin, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Bursa’nın tüm bölgelerinde sürdürüleceği belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X