Mudanya Belediyesi 21 yapıyı geri aldı

Mudanya Belediyesi, BUDO başta olmak üzere hizmet sektöründe kafe, büfe ve restoran olarak kullanılan 21 yapıyı İmar Barışı’ndan yararlanarak kayıt altına aldı.

Mudanya Belediyesi 21 yapıyı geri aldı

Uzun yıllar belediyenin kiracısıyken 2014’te Bütünşehir Yasası ile birlikte yapı ruhsatı bulunmadığı için tasarruf yetkisi kaybedilen 21 yapı, yeniden Mudanya Belediyesi’nin mülkiyetine geçti. 

İmar Barışı başvurusuyla yapıları mülkiyetine alan Mudanya Belediyesi, kamunun malını yeniden kamuya iade etmiş oldu. Önemli yapıların yasal bedellerini ödeyerek yeniden belediye mülkiyetine kazandırdıklarını söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimde halkın malı halkın olacak diye söz vermiştim. Mudanya’da kamuya ait tüm alanlar, Mudanyalı hemşehrilerimin tamamına hizmet eder hale getiriliyor. İmar Barışı’ndan yararlanarak, yasal bedelleri ödeyerek, uzun yıllar belediyemizin uğratıldığı zararı sonlandırmış olduk. Her zaman olduğu gibi Mudanya’nın ve Mudanyalıların hakkını korumaya devam ediyoruz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X