Mudanya Kızılay’dan dayanışma çağrısı

Türk Kızılay Derneği Mudanya Şube Başkanlığı, ilçede kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya geldi.

Mudanya Kızılay’dan dayanışma çağrısı

ÖMER BİLİK

Bursa Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif ile Güney Marmara Bölge Kan Bağışçısı ve Planlama Sorumlusu Özgür Dündar Gürel’in de hazır bulunduğu kahvaltıda, Kızılay’ın çalışmalarının yanı sıra gönüllü kan bağışı konusunda da bilgilendirilmelerde bulunuldu. Bursa’daki tüm hastanelerin kan ihtiyacını gönüllülerden karşılamaya çalıştıklarını belirten Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif, kanın üretilemeyen tek ilaç olduğunu ifade ederek, ‘Bunun kaynağı sadece insandır. Bu konuda da gönüllü kan bağışçılarına ihtiyacımız var. 18-60 yaş arası tüm sağlıklı bireyleri kan bağışına davet ediyor ve bu konuda duyarlılık bekliyoruz’ dedi.

Kan Bağışçısı Planlama Sorumlusu Özgür Dündar Gürel ise, Mudanya’da üç ayda bir gerçekleştirecekleri kan bağışı kampanyalarına katılım noktasında sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirterek, kök hücre bağışı konusunda da konukları bilgilendirdi.

Mudanyalıların duyarlılık ve yardımseverlik noktasında her zaman var olduğunu belirten Kaymakam Faik Oktay Sözer de, işin kamu ayağında da Kızılay’a her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X