Mudanya kooperatifi 10 bin ton zeytin alacak

Marmarabirlik’e bağlı Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi, bu sezon bölgede 6 bin ortağından yaklaşık 10 bin 500 ton zeytin alacak. Kooperatif, dünden itibaren ilçede zeytin alımlarına da başladı.

Mudanya kooperatifi 10 bin ton zeytin alacak

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldız, 2017-2018 zeytin alım sezonunu merkez depolarında açtıklarını söyledi. Şu an bölgede dört merkezde zeytin alımlarına başladıklarını belirten Yıldız, zeytinin kararma durumuna göre ay başından sonra 50 köyde de alımlara sırasıyla başlayacaklarını kaydetti.

Dün rekolte alımlarının sona erdiğini belirten Yıldız, “Bu sezon 6 bin ortağımızdan yaklaşık 10 bin 500 ton rekolte beyanı alındı. Aldığımız her rekoltenin her kilosuna talibiz. Ödemelerimiz de yüzde 80’i peşin, haftadan haftaya gerçekleşecektir. Hava şartları iyi olduğu müddetçe zeytin alımlarına hızla devam edeceğiz. Tüm üreticilerimizle birlikte, güzel ve bereketli bir sezon geçirmeyi diliyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X