Mudanya’da güzel şeyler olmaya devam edecek

İkinci dönem projelerini anlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Trilye, Yıldıztepe ve Myrleia Antik Kenti’nin yeni yüzleriyle asra damgasını vuracağını söyledi.

Mudanya’da güzel şeyler olmaya devam edecek

DERYA DEMİR

Görevde 5 yılı geride bırakmaya hazırlanan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir dönem boyunca söz verdiği projelerin yüzde 90’ını hayata geçirdi. Kendi deyimiyle “Mudanya’ya 40 yılda yapılmayan hizmetin 100 katını yaparak Mudanyalıların gönlünde taht kuran” Türkyılmaz, yeni dönemde “çokça bahsedilecek” dediği projeleriyle yeni bir seçime daha hazırlanıyor.

Türkyılmaz, “Mudanya’da güzel şeyler olmaya devam edecek” diyerek  Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi, Trilye Kentsel Tasarım Projesi ve Myrleia’dan Mudanya’ya projeleri ile iddialı olduğunu söyledi.

SAKİN KENT TRİLYE…

Trilye’yi sakin kent haline çevireceğini kaydeden Türkyılmaz, Kentsel Tasarım Projesi ile yapılacak çalışmaların son halinin verildiğini dile getirdi. Türkyılmaz, “Türkiye’de bir ilk olarak Kentsel Tasarım Rehberi’ni hazırladık. Orada yapılacak olan yapıların kaç kat olacağından tutun onların  dış cephe görüntülerine kadar her şeyi bu rehberde belirteceğiz.

Bu proje sayesinde ‘Trilye Evleri’ kavramı ortaya çıkacak. Trilye daha çok konuşulacak. Buraya son şeklini vermeden önce  vatandaşlarla da konuşacağız. Buraya aynı zamanda zeytin ve zeytinyağı müzesi, sosyal alanlar gibi noktalar da yapacağız. Sanat Evi ve Taş Mektep projelerimiz de devam ediyor. Gelenlerin hayranlıkla izleyeceği bir Triliye yaratılıyor. Bu projemiz ikinci dönemimizde tamamlanmış olacak”  dedi.

‘GELMEK İÇİN CAN ATACAKLAR’

Yıldıztepe’de yeni bir yaşam alanı yaratmak için hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Türkyılmaz, “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi projesinde hizmet binaları, kongre ve kültür merkezi, sinema salonları, sergi alanları, hobi atölyeleri, açık hava tiyatrosu, restoranlar gibi birçok alan bulunacak. Tamamen engelsiz bir arasta yaratıyoruz. Burası insanların gününü geçirmek için can atacağı bir yer olacak.

Projenin önemli bir kısmı bitti. Bu hafta Karayolları’na teslimatı yapılacak. Yolun aktarılması ile ilgili bir durum vardı. Orada kullanılan yol tamamen trafiğe kapatılacak ve bizim açtığımız yol teslim edilecek. Bu bölge tamamen çalışılır bir hale geleceği için yaz aylarına kadar burası büyük bir bölümde kullanılır hale gelecek. Tamamının ise bir yılda tamamlanacağını ifade edebiliriz” diye konuştu.

‘MYRLEİA ASRIN PROJESİ’

Kazılarda ortaya çıkan Myrleia Antik Kenti’nin süreci hakkında da konuşan Türkyılmaz, açılan davaların kazanılacağını ve yeni bir proje ile Mudanyalıların karşısına çıkacaklarını söyledi. Türkyılmaz, “ Bu kentin geleceğe kazandırılmasını istedik. Çünkü orada Efes Antik Kenti’nden Zeugma Tapınağı’ndan daha kıymetli olduğu söylenen buluntular var.

 Yargılama süreci devam ediyor. Bu nedenle kamulaştırma kararımız geçerli sayılmadı. Ancak kamulaştırma yapılmıyorsa işletmeye yapı kayıt belgesi de verilemez. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tekrar yazımızı yazdık. Olumlu gelmezse yargılama sürecine devam edeceğiz” dedi.

Bakanlık’tan Mudanya Belediyesi için olumlu yanıt gelmesi halinde değerli bir projeyi hayata geçireceklerini söyleyen Hayri Türkyılmaz, “Burada arkeopark müzesi yapacağız. Sosyal yaşam alanlarıyla beraber doğası iç içe bütünleşmiş bir şekilde burası insanlarımızın uğrak yeri olacak. Ortaya çıkan 2700 yıllık tarih hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak mekânı olacak. Şu an ‘Myrleia’dan Mudanya’ya’ ismini verdiğimiz projenin çalışmaları başladı. Bu proje ilçemizin refah seviyesinin yükseltilmesine ve işsizliğin yok edilmesine büyük katkı sağlayacak, asrın projesi olacak” ifadelerini kullandı.

Kooperatifleri birleştirip üreticiler birliği kuracağım

Yeni dönemde sosyal, tarihi ve kültürel projeleriyle aday olan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,bunların yanında özellikle Mudanyalı üreticileri sevindirecek yatırımlarla geliyor.  3 siyah dediği Trilye tipi zeytin, kara incir ve siyah üzümle ilgili çalışmalara start verdiğini söyleyen Türkyılmaz, kooperatifler vasıtasıyla üreciler birliğini kurarak, üreticilere daha çok kazandırmak istediğini söyledi.

ÜRETİCİ VE ESNAFLAR TEK BİR ÇATIDA…

İkinci dönemde hayat bulacak olan üreticiler birliği ile ilgili projesini paylaşan Türkyılmaz, “3 siyahımız olan Trilye tipi zeytin, kara incir ve siyah üzüm ile ilgili çalışmalar yapıldı. Önümüzdeki süreçte köylerimizde tarımsal kalkınma kooperatiflerinin hayata geçirilmesi ve bunların çoğaltılmasını amaçlıyoruz. Bu kooperatifler vasıtasıyla üreticiler birliği kurularak Mudanya’daki zeytin incir ve üzüm üreticilerimizin kazançlarını üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Şu anda incir ve üzüm için soğuk hava depomuz bulunuyor. Kooperatiflerin yerleşik alanlarda zeytinin depolanmasını ve işlenmesini sağlayacağız. Üretim kooperatiflerinin yanında ise tüketim kooperatiflerini kurarak vatandaşlarımızın bu ürünlere daha ekonomik koşullarda ulaşmasını sağlayacağız” diye konuştu.

IŞIKLI VADİSİ’NE SANAYİ SİTESİ…

Esnaf için yeni bir yaşam alanı da yaratacaklarını kaydeden Türkyılmaz, “Işıklı Vadisi’nde 83 dönümlük alana yeni bir sanayi yaşam alanı yapacağız. Böylelikle şehir içerisinde çalışan esnafımızın bir bölgede toplanmasını sağlayacağız. Burası sadece bir sanayi alanı gibi olmayacak, çocuk oyun parkları, sosyal tesisler, kafteryalar gibi alanlar da bulunacak. Burada esnafımızın toplanması ile şehir içindeki gürültüden vatandaşı da kurtaracağız” dedi.

ÇOCUKLAR MEYVE ORMANINDA BULUŞACAK

Çağrışan bölgesinde 20 dönümlük bir arazi üzerine yapılması planlanan Çocuk Meyve Ormanı projesi hakkında da bilgi veren Türkyılmaz, “Çağrışan mevkiinde bulunan 20 bin metre karelik bir alana bütün meyvelerin bulunduğu çocuk meyve ormanı yapacağız. Bizim çocukluğumuzda olduğu gibi gidip meyveleri tanısınlar, dalından koparıp yesinler, doğayla iç içe olsunlar istedik. Bunu yaparken de geliştirerek bir trafik eğitim pisti yapalım, çocuklardaki trafik eğitim bilincini güçlendirelim dedik. Aynı yerde çocuklarımızla Atamızın bir arada olabileceği, çiçeklerle donatılmış Atatürk siluetli bir alan ve sosyal yaşam merkezi yapacağız. Projenin bu ay ihalesi yapılıp seçimlere kadar büyük bir bölümünün bitmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

Güzelyalı’da bulunan Atatürk Pakı projesinin 2  ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Türkyılmaz, park tamamlandıktan sonra herkesin gurur duyacağı bir projenin hayat bulacağını sözlerine ekledi

Türkyılmaz: Daha önce başkan olmalıydım

Göreve geldiği günden itibaren kimsenin başını öne eğdirmediğini kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Pişman olacağım işi yapmamaya özen göterdim, gurur duyulacak bir Mudanya yarattım” dedi.

Bir dönemdir Mudanya Belediye Başkanı olarak görevini sürdüren  Hayri Türkyılmaz, geride bıraktığı 5 yılı değerlendirdi. Yönetime geldikleri zaman diliminden itibaren ilçeyi her yönüyle geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Türkyılmaz, kimse kimsesiz kalmayacak diyerek 2 bin 500 kişinin kimsesi olduklarını söyledi. Türkyılmaz, üreten kadınlara destek, her mahalleye park, halı saha, ortak alan ve temiz Mudanya gibi birçok projeyi hayata geçirdiklerini de ifade etti.

“PİŞMAN OLACAĞIM İŞ YAPMADIM”

İcraatlarını anlatan Türkyılmaz, tek keşke dediği konuyu ise şöyle aktardı: “Mudanyamız o kadar kötülükler görmüş, o kadar güzel değerleri yok edilmiş ki keşke çok yıllar öncesi belediye başkanı olup o değerlerin yok edilmesine engel olabilseymişim. Pişman olacağım işi yapmamaya özen gösteririm, keşke lafını hiç sevmem. Ama keşke yıllar önce Mudanya’ya belediye başkanı olsaymışım. Birçok değerini koruyabilirdik.  Yapılması gerekenin çok çok üstünde iş yaptığımızı biliyorum. Bütçesini üçe katlamış aldığımız yüklü borcu kapatmış bir yönetimiz.  40 yılda yapılanların 100 katını bir dönemde yaptık.  Bundan sonra birinci dönemin tecrübesini ikinci döneme aktararak çalışacağız. Geride bırakmaya hazırlandığım dönemde söz verdiğimiz projelerin yüzde 90’ını tamamladık. Bunun yanında söz vermediğimiz halde hayata geçirdiğimiz projeler oldu.”

“GURUR DUYULACAK MUDANYA YARATTIM”

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Türkyılmaz, “2 dönem başkanlık için 100 proje hazırlayarak geldim. 2009 seçimlerinde olan yüzde 25 oy oranımızı yüzde 42’ye çıkararak seçimi kazandık. Önümüzdeki seçimlerde oy oranımızı ikiye katlayarak göreve geleceğimden şüphem yok.

Mudanya’da güzel şeyler olacak herkes gurur duyacak diye bir sözüm vardı. Kim olursa olsun hiç kimsenin başını öne eğdirmedim, gurur duyulacak bir Mudanya yarattım. Bu çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız. 7’den 70’e herkesin mutlu olduğu bir Mudanya yaratmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X