Mudanya’da kan bağışı çağrısı

Türk Kızılayı Mudanya Şubesi’nin düzenlediği toplantıda, muhtarlara kan vermenin önemini anlatılarak, kan ve yan ürünlerinin gelişimi hakkında bilgilendirmede bulunuldu. 

Mudanya’da kan bağışı çağrısı

Türk Kızılayı Şube Başkanı Sabih Demirdağ ve yönetiminin düzenlediği toplantıya Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Ali Kılıçoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, STK temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Organizasyon sorumlusu Özgür Gürel, kan vermenin önemine işaret ederek, bakanlığın kan alma yetkisini Kızılay’a devrettiğini hatırlattı.

Gürel, “Güney Marmara Kan Merkezi olarak Bursa, Balıkesir Çanakkale, Yalova’daki bütün il ve ilçe hastanelerinin kan ihtiyacını biz karşılıyoruz. Böyle olunca hepimiz elimizi taşın altına sokmak zorundayız. Kaynağı sadece insan olan bu kanı bulmak zorundayız. Maalesef 2 yıldır Mudanya’da faal olarak kan alabileceğimiz bir mekan bulamıyoruz, sadece kaymamalığın bize gösterdiği yerde, hükümet konağı önünde 21 Aralıkta kan bağışı almaya başlayacağız. Bizim sizlerden istediğimiz, kan bağışı için destek vermeniz. Mesajlarla duyurup bağışçıların artırılmasını istiyoruz. Bağışçılarımızın Bursa’ya kadar gitmelerine gerek yok, 3 ayda bir Mudanya’da kan bağışı için geleceğiz” diyerek Mudanyalıları kan bağışına çağırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X